Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
3quest: Geert Lauryssen
3quest

3quest: Geert Lauryssen

Geert Lauryssen Stenn

Na het seizoen ben ik meestal te vinden in één of ander fastfoodrestaurant  onder het motto: ‘ Het moet niet goed zijn , het moet veel zijn!!’

1. Na een superstart werd 2014 voor jou een pechjaar. Hoe gaat het ondertussen met jou en wat zijn de doelen voor 2015? 

[dropcap]N[/dropcap]a enkele maanden worstelen met het CMV-virus heb ik het virus bijna overwonnen. Vorige vrijdag heb ik van mijn arts groen licht gekregen om stilaan op te bouwen naar een normaal trainingsritme. Het virus is nog aanwezig in het bloed maar is niet meer actief. Toch zal ik pas gerust zijn als het helemaal uit mijn bloed verdwenen is.

Mijn doelen voor volgend jaar… daar heb ik ondertussen veel over kunnen nadenken. Graag wil ik mijn niveau van 2013 terug bereiken. Via Ironman 70.3 Mallorca en Ironman Frankfurt wil ik me plaatsen voor  het WK 70.3 in Zell am See en voor Hawaii. Natuurlijk wil ik graag in beide wedstrijden een goed resultaat behalen. Ook staat nog een 70.3 in Kraichgau op het programma.

Geert Lauryssen Kris Hofkens

2. Je bent een hele sterke mountainbiker, dat hebben we al gezien in de winterduatlons. Wanneer gaan we jou nu eens een Xterra Triatlon zien doen?

[dropcap]D[/dropcap]e Xterra triatlons zijn zeker nog een uitdaging voor in de toekomst maar omdat ze niet passen in mijn wedstrijdplanning kies ik voorlopig nog voor de gewone triatlons. Maar wanneer ik toch beslis om eens deel te nemen dan kies ik vast en zeker voor een wedstrijd met een technisch en uitdagend parcours omdat dit me het beste ligt. De winterduatlons zijn wedstrijden waar ik me in kan uitleven en super hard amuseer en waar mijn ervaring als ex-motorcrosser nog van pas komt ☺.  Het is een leuke afwisseling maar daar blijft het voorlopig bij.

Geert Lauryssen 185 coaching

3. Wat is voor jou een goede maaltijd de dag voor de race? Ik heb gehoord dat je een grote snoeper bent, denk je dat je een Ironman zou kunnen afronden op enkel Twix en Red Bull? ☺

[dropcap]E[/dropcap]en wedstrijd enkel afronden op Twix en Red Bull … Waar is de uitdaging? ☺ Dat is voor mijn maag misschien makkelijker te verdragen dan al die sportdrank en energybars ☺ Nee, In tegenstelling tot wat iedereen denkt, let ik de weken voor een wedstrijd toch wel  best goed op mijn voeding maar ik kan het niet laten om mijn dagelijkse Twix en Red Bull op te eten en drinken. ☺

Maar na enkele weken extra op mijn voeding letten, laat ik na een wedstrijd even alle remmen los ( op gebied van voeding) en ben ik meestal te vinden in één of ander fastfoodrestaurant onder het motto: ‘ Het moet niet goed zijn , het moet veel zijn!! ☺

Wie wordt het volgende slachtoffer voor de 3quest?

Bedankt Marten voor iedereen te laten weten dat ik een snoepverslaving heb, nu mijn vragen voor Roel Van Der Donck.

1. Vertel eens hoe uw seizoen van 2014 is verlopen? Heb je bereikt wat je wou bereiken en waar denk/ hoop je nog progressie  te maken?

2. Je werkt aan de haven, hoe combineer je dat met triatlon en hoeveel tijd spender je aan je trainingen? Train je ook extra in vechtsporten of baksteenwerpen voor op de betogingen of ben je eerder het rustige type?

3. Roel, heb je tips over hoe je super snel moet starten? Ik heb zo al een filmpje gezien waar je al vertrekt en de anderen hun bril en badmuts  nog moeten opzetten (cfr Mallorca) , graag een woordje uitleg ?

Foto's: Marc Herremans en Kris Hofkens