Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Trille: wildcard met ambitie
Nieuws

Trille: wildcard met ambitie

Tim Brydenbach Trille

Trille, de triatlonclub uit het Kempische Lille, was één van de laatste teams die een wildcard te pakken kregen voor de nieuwe T3 Series competitie. De ploeg rond Nick Baelus en Tim Brydenbach heeft de laatste weken niet stilgezeten en is een aantal toppers aan het ronselen geweest. Vooral vanuit het MDP-Karhu-Kipeo team, waarvan Belgisch kampioen lange afstand Brydenbach vorig seizoen de kopman was, komen een aantal sterke atleten over. De Nederlanders Vincent Böhm en Terence Olaria worden samen met Stef Verachten belangrijke speerpunten op de korte afstanden van de T3 Series.

marc geerts berlar

Bij Atriac slaagden de Kempenaars er in om toploper Marc Geerts weg te kapen. Trille steekt daarmee de ambities niet onder stoelen of banken en we verwachten hen als één van de topfavorieten voor de nieuwe competitie. Trille organiseert overigens zelf de slotproef van de T3 Series op de Lilse Bergen, in 2015 niet meer als opener van het seizoen (zoals de voorgaande jaren) maar als afsluiter in het laatste weekend van september.

Alhpawoolf Joris Sels Marino Vanhoenacker

Joris Sels, met Karhu en Z3R0D de laatste drie jaar hoofdsponsor van het MDP-Karhu-Kipeo team, is niet bij de pakken blijven zitten. Hij is sinds kort met Sportdeals verdeler van Alphawoolf, het schoenenmerk bekend van de samenwerking met Marino Vanhoenacker. Hij werkt met de overgebleven bezetting van het vroegere MDP-Karhu-Kipeo team verder aan een nieuwe ploeg met een paar interessante nieuwkomers. Over twee weken maakt hij een paar nieuwe namen bekend.

Arthur De Jaegher zal daar niet bij zijn. De jonge vice-Belgische kampioen sprint was gegeerd op de transfermarkt en kreeg heel wat aanbiedingen maar heeft besloten om nog minstens een jaar bij TDL te blijven.