Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
3quest: Roel Van der Donck
3quest

3quest: Roel Van der Donck

Roel Van der Donck 3

Meestal doe ik nog snel een training vooraf, dus mij zie je wel eens om 7 uur met een brood door het dorp lopen.

1. Vertel eens hoe jouw seizoen van 2014 is verlopen? Heb je bereikt wat je wou bereiken en waar denk/ hoop je nog progressie te maken?

[dropcap]D[/dropcap]it jaar heb ik aan 4 Ironman 70.3 wedstrijden deelgenomen. In Mallorca behaalde ik in de overall ranking de 97e plaats, Luxemburg 70e, Wiesbaden 176e & Ruegen 54e. Tijdens de laatste wedstrijd heb ik mij kunnen kwalificeren voor het WK 2015 in Zell am See met een 6e plaats in mijn agegroup.

Op de kwart in Meer & Antwerpen behaalde ik nog 2 top 20 plaatsen. Hiermee ben ik zeker tevreden, maar volgend jaar ligt de lat hoger☺

Op elk onderdeel wil ik mijzelf nog verbeteren, maar van mijn wissels ben ik wel content ☺

Roel Van der Donck 2

2. Je werkt aan de haven, hoe combineer je dat met triatlon en hoeveel tijd spender je aan je trainingen? Train je ook extra in vechtsporten of baksteenwerpen voor op de betogingen of ben je eerder het rustige type?

[dropcap]I[/dropcap]k werk voltijds in shiften. Met de vroege moet ik ’s morgens om 4u40 opstaan en kan ik rond 15u beginnen trainen. Met de “late” vertrek ik om 9u, dus meestal doe ik nog snel een training vooraf, dus mij zie je wel eens om 7u met een brood door het dorp lopen.

Op het werk zit ik veel op de heftruck (goei recuperatie), maar ik moet evengoed containers met de hand lossen (betaalde fitness & krachttraining). Mijn baas en collega’s zijn zeer begripvol dat ik deze sport beoefen, daardoor mag ik zeker niet klagen over de combinatie werk / sport. Hierdoor heb ik toch nog voldoende vrije tijd over daarbuiten.

Roel Van der Donck 1

3. Roel, heb je tips over hoe je super snel moet starten? Ik heb zo al een filmpje gezien waar je al vertrekt en de anderen hun bril en badmuts nog moeten opzetten (cfr Mallorca) , graag een woordje uitleg ?

[dropcap]D[/dropcap]e vorige keer in Mallorca had ik veel te veel last van het watergevecht met andere atleten, vandaar dat ik deze keer op de eerste rij op het strand ging staan om bij de eersten in het water te liggen. Aangezien de man naast mij bewoog vlak voor het startschot, ben ik als een zot de zee ingespurt. Doordat ik niet ver genoeg de zee inliep (en dus te vroeg dook), kwam de rest voorbij en over mij heen gelopen waardoor gerechtigheid geschied was, daar ging mijn voordeel.

Wie wordt het volgende slachtoffer voor de 3quest?

Bedankt Geert voor deze vragen en met een fastfoodrestaurant is niks mis ☺ Ik zou graag volgende vragen aan Stenn Goetstouwers stellen:

  1. Je hebt dit jaar mooie resultaten behaald op de kwart & halve afstand, wat doe je nu het liefst en zijn er al plannen voor een volledige?
  2. Hoe is het om tussen de profs te starten? En merk je hierbij verschil tussen bij de profs en bij de agegroupers?
  3. Naar het schijnt kun jij nogal ver onder water zwemmen, leg dit eens even uit
Foto's: Ellen Rombouts