Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Seppe Odeyn zet zegereeks verder in Lichtaart
Multisports

Seppe Odeyn zet zegereeks verder in Lichtaart

Seppe Odeyn Lichtaart

Op de winterduatlon van de Hetric Challenge in Lichtaart was het al snel duidelijk dat Seppe Odeyn alweer de te kloppen man was. De wedstrijd over 3-21-3 op het domein van de Floreal liep over een uitdagend parcours dat vooral de betere mountainbikers ligt. Ruben Geys probeerde in het eerste lopen afstand te nemen, maar Odeyn liet er vanaf de eerste ronde mountainbike geen twijfel meer over bestaan. Alleen mountainbiker Meyvis, die duo vormde met Wouter Wuilmus, kon de tweevoudige winnaar van de Hel bijbenen. De twee namen een mooie voorsprong op de heroptredende Geert Lauryssen. Die hield in het afsluitende lopen Micha Van Den Eynde af voor de tweede plaats.

Seppe Odeyn Lichtaart 2

Voorin kwamen Wuilmus-Meyvis als eersten over de streep, kort daarop gevolgd voor individuele winnaar Seppe Odeyn, die een onafgebroken reeks van overwinningen in de winterduatlons richting Hel van Kasterlee neerzet. Alleen aan het begin van het winterseizoen, in Wetteren, sloeg het noodlot toe en hield een lekke band hem van de zege. Bart Borghs, één van zijn voornaamste uitdagers over drie weken in de Hel, deed het in Lichtaart rustig aan. Hij eindigde net buiten de top-tien.

Claire Michel Lichtaart

Bij de dames haalde Nancy Bollansee het vlot voor Sofie De Wilde en Sara Van Peer. Opvallende deelneemster was toptriatlete op de olympische afstand Claire Michel. “Ik besloot om voor de fun de conditie wat te onderhouden hier. Maar dit mountainbike-parcours valt niet te onderschatten”, lachte de Brusselse. Ze zette wel twee keer een snelle looptijd neer, maar haar techniek in het mountainbiken liet nog te wensen over.