Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
3quest: Stenn Goetstouwers
3quest

3quest: Stenn Goetstouwers

Stenn Goetstouwers 1

Na ongeveer 85m moet het dan ongeveer zwart zijn geworden voor mijn ogen en ben ik blijven doorzwemmen op automatische piloot tot ik de 4e lengte had afgelegd

1. Je hebt dit jaar mooie resultaten behaald op de kwart & halve afstand, wat doe je nu het liefst en zijn er al plannen voor een volledige?

[dropcap]H[/dropcap]et vorige wedstrijdseizoen is inderdaad heel goed verlopen met zowel goede resultaten op de kwart als op de halve afstand. De beide afstanden doe ik heel graag, al voel ik wel dat de halve afstand me op termijn beter moet liggen omdat ik meer een man van de lange adem ben, letterlijk en figuurlijk zoals je bij vraag 3 zal merken 😉 Plannen voor een volledige zijn er nog niet en ik vermoed dat dit er de komende 3 jaar ook niet zit aan te komen. Zo’n halve triatlon is voorlopig al hard genoeg afzien!

Stenn Goetstouwers 3

2. Hoe is het om tussen de profs te starten? En merk je hierbij verschil tussen bij de profs en bij de agegroupers?

[dropcap]D[/dropcap]it jaar ben ik voor de eerste keer gestart tussen de profs in de 70.3 Luxembourg. Ik was vrij zenuwachtig omdat dit een totaal nieuwe ervaring was. Ik verwachtte in het zwemmen een geduw en getrek zoals in ETU’s en ITU’s maar het tegendeel was echter waar. Er hing echt een ontspannen sfeer aan de start, waarschijnlijk omdat we maar met een stuk of 25 deelnemers bij de profs achter de startlijn lagen.

Stenn Goetstouwers 2 Marcel Hilger

Starten bij de profs had dit jaar verschillende voordelen. Zo moesten er nooit agegroupers worden ingehaald die voor ons gestart waren. Het fietsen was wel eenzamer omdat ik 2 keer zo goed als alleen heb moeten rijden omdat ik telkens een minuut verloor op de kopgroep in het zwemmen. Maar zo was er dan weer minder kans op een gele kaart natuurlijk J In het lopen heb je dan weer het voordeel dat er nog bijna geen lopers op het parcours zijn, zodat je in de eerste rondes bijna niemand moet inhalen en zodat je ook een stuk sneller door de bevoorradingszones kan lopen.

3. Naar het schijnt kun jij nogal ver onder water zwemmen, leg dit eens even uit.

[dropcap]H[/dropcap]aha, een 2-tal weken geleden hadden we net een zwemtraining gedaan en als afsluiter wou ik nog eens onderwater zwemmen omdat dat al lang geleden was. Vorig jaar had ik al eens 85m onderwater gezwommen maar deze keer wou ik de 100m halen. Om het een beetje simpeler te maken, heb ik (iets té) lang gehyperventileerd. Met dit trucje breng je extra zuurstof in je bloed en komt je reflex om adem te komen halen later dan normaal. Na 75m begon ik het moeilijk te krijgen, maar ik was er bijna dus die laatste lengte moest ook nog wel lukken… Na ongeveer 85m moet het dan ongeveer zwart zijn geworden voor mijn ogen en ben ik blijven doorzwemmen op automatische piloot tot ik de 4e lengte had afgelegd. Achteraf hoorde ik dat ik na die 4e lengte nog eens gekeerd ben maar dat ik mijn keerpunt half tegen Marten deed, die op dat moment aan de kant in het water stond. Na 110m ben ik bewusteloos boven komen drijven en gelukkig hebben Marten en Hans Verbist mij snel op de kant van het zwembad gezet en kwam ik direct bij bewustzijn. Maar zoiets ga ik de volgende maanden toch niet meer opnieuw proberen… 😉

Stenn Goetstouwers 4

Wie wordt het volgende slachtoffer voor de 3quest?

Bedankt Roel voor de vragen! Ik zou graag mijn vragen stellen aan Tim Brydenbach:

1) Jullie hebben met Trille een mooie ploeg voor de gloednieuwe T3 series. Wat verwacht je van deze wedstrijden en wat zijn je (of jullie) doelen?

2) Je staat bekend als iemand die telkens heel goed weet te doseren tijdens een wedstrijd en die zijn lichaam heel goed kent. Ligt dit vooral aan je ervaring of gebruik je hiervoor een wattage –of hartslagmeter of dergelijke?

3) Je broer Hans moet het sportend rustiger aan doen, maar houdt hij zich als supporter ook in?