Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geert Lauryssen drie keer op rij in Wuustwezel
Multisports

Geert Lauryssen drie keer op rij in Wuustwezel

Wuustwezel WS

Bij zijn heroptreden in Lichtaart stootte hij vorige week nog op de ongenaakbare Seppe Odeyn, maar in Wuustwezel bewees Geert Lauryssen voor eigen volk helemaal terug te zijn. Hij won te midden een indrukwekkend deelnemersveld de winterduatlon in 1u15’51. In het eerste lopen probeerden triatleten Stenn Goetstouwers en Jan De Henau het hem nog moeilijk te maken, maar in het mountainbiken was Geert absoluut de sterkste. Alleen Wouter Wuilmus kon de schade nog enigszins beperken. Hij verzekerde zich van het zilver in 1u17’57. Kris Driessens profiteerde van een foutje van Kris Vermeiren om de derde plaats te pakken. De Henau werd nog knap vijfde. Andere bekende triatleten zoals Stenn Goetstouwers (30ste) en Bart Schrooyen (20ste) verloren vooral veel tijd in het mountainbiken. Voor Lauryssen was het de derde keer op rij dat hij in Wuustwezel de snelste was. Het was vooral een deugddoende zege na een rampseizoen.

Bij de dames was Caren Commissaris de snelste. De Wuustwezelse haalde het in 1u35’07 en had maar liefst 2’40 voorsprong op An Aernouts, de vriendin van Alexis Krug. Kristien Nelen werd derde, Lotte De Vet vierde.

Uitslag winterduatlon Wuustwezel

foto: Kris Hofkens