Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Opvallende namen in de Hel
Multisports

Opvallende namen in de Hel

Udo Bolts

Zondag staat de jaarlijkse hoogmis voor de liefhebbers van het extremere slijkwerk op het programma in Kasterlee. In de dertiende editie van de Hel van Kasterlee kan Seppe Odeyn geschiedenis schrijven. Hij kan zondag in de zwaarste winterduatlon ter wereld namelijk de eerste atleet worden die de Hel drie keer wint, en dan nog eens drie keer op rij. Alleen Chris Maes en Bart Van De Water slaagden er eerder in om twee keer het goud te veroveren. Van De Water staat dit jaar overigens opnieuw aan de start, maar met matige ambitie. De tegenstand zal voor Seppe vooral komen uit de hoek van Rik Thijs en Bart Borghs die voor het derde jaar op rij al het hele winterseizoen elkaar beconcurreren en het podium vulden in de halve marathon van Kasterlee en de lange afstand winterduatlon van Reusel.

Daarnaast zijn er een pak outsiders met Zofingen Powermannen Jurgen de Mits en Bart Huybrechts op kop. Ook specialist Ronald Beckers, die vorig jaar verrassend vierde werd, zal in de gaten gehouden worden, net zoals Bart Van De Water, Bert Vervecken en Ludwig Willems.

Bij de dames ontbreekt titelverdedigster Miek Vyncke en ook runner-up Kristel Mijnendonckx laat deze editie aan zich voorbij gaan. Zij is pas mama geworden. En dus verwachten we een strijd tussen straffe mountainbikester Leen Hannes tegen streekgenote Lore Vande Perre (inderdaad, de Lore van Bart Borghs), vorig jaar nog vijfde en de Nederlandse Geke Venema, die vorig jaar vierde werd.

Wim Kooiman

Naast al deze kleppers krijgen we ook nog twee opvallende ex-topsporters aan de start. Udo Bölts  is geen onbekende meer in de duursporten. De ex-wielrenner was drie keer Duits kampioen en finishte in 2000 in de Ironman van Hawaii. Na epo-bekentenissen verdween hij in 2007 uit het wielrennen, maar ondertussen duikt hij her en der op in crossduatlons. En de voetbalfans herkennen misschien ex-Anderlechtspeler maar vooral Cercle Brugge-icoon Willem “Wim” Kooiman. Hij werd drie keer landskampioen met RSCA, maar speelde maar liefst 300 matchen voor Cercle. De Nederlander woont nog steeds in Jabbeke en trekt nu voor het eerste naar de Hel. Naast Bolts staan ook nog ex-wielerprofs Ludwig Willems (die alle 12 edities finisher was), Steven De Neef en Bert Vervecken (veldrijder/mountainbiker) aan de start.

Zondag wordt om 8 u. ’s ochtends het startschot gegeven. U kan de wedstrijd live volgen via de uitslagenpagina van Johan Tack.