Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
3quest: Tim Brydenbach
3quest

3quest: Tim Brydenbach

Tim Brydenbach Trille

Mijn echte sterkte is dat ik naast mijn eigen sterktes en zwaktes, ook die van de concurrentie door en door ken

1. Jullie hebben met Trille een mooie ploeg voor de gloednieuwe T3 series. Wat verwacht je van deze wedstrijden en wat zijn je (of jullie) doelen?

[dropcap]N[/dropcap]a lang zweten en zwoegen hebben we inderdaad een mooie formatie bijeen om de nieuwe topcompetitie aan te vatten. Naast enkele gevestigde waarden zullen ook enkele beloftevolle jongeren onze gelederen versterken. We steken onze ambities dan ook niet onder stoelen of banken en gaan vol voor minimum een podiumplaats in de algemene eindranking en hopen stiekem zelfs op winst. Als de planning van onze toppers een beetje meezit lijkt me dit zonder pech zeker haalbaar. Daarnaast mikken we op enkele zeges en podiumplaatsen in de afzonderlijke wedstrijden.

Tim Brydenbach Trille

2. Je staat bekend als iemand die telkens heel goed weet te doseren tijdens een wedstrijd en die zijn lichaam heel goed kent. Ligt dit vooral aan je ervaring of gebruik je hiervoor een wattage –of hartslagmeter of dergelijke?

[dropcap]I[/dropcap]n tegenstelling tot mijn trainingen ben ik iemand die op wedstrijden zelden of nooit werkt met wattage of hartslagmeter. Gezien ik mij in het verleden enkel richtte op afstanden die varieerden van 1/8ste tot 1/2de triatlons lijkt mij dit dan ook niet echt aangewezen en laat ik vaak het wedstrijdverloop en mijn gevoel mijn eigen wedstrijd bepalen. Met de IM Frankfurt en Barcelona op het programma dit jaar zal ik echter niet anders kunnen dan ook op wedstrijd deze parameters te gebruiken om deze ironmans tot een goed einde te brengen. Dat ik mijn lichaam door en door ken is een feit, maar mijn echte sterkte is dat ik naast mijn eigen sterktes en zwaktes, ook die van de concurrentie door en door ken. Hiermee ga ik dan ook aan de slag tijdens mijn trainingen. Ik doe ook vaak en graag wedstrijden als training om mezelf en de tegenstand in te inschatten en achteraf te bekijken waar er nog werk is. Op deze manier sta ik tegen de kampioenschappen vaak fysiek, mentaal en strategisch optimaal aan de start.

Tim Brydenbach Viersel

3. Je broer Hans moet het sportend rustiger aan doen, maar houdt hij zich als supporter ook in?

[dropcap]M[/dropcap]ijn broer heeft inderdaad door hartproblemen zijn sportieve ambities een stuk moeten bijschaven, in die zin dat hij zich moet beperken tot verantwoord recreatief sporten. De energie die hij deels kwijt kon in zijn sport heeft hij nu voor een stuk gestoken in het fanatiek supporteren. Ik denk dat velen dit niet onopgemerkt is gebleven en dat je hem vaak zeer enthousiast (misschien wel te ) aan de zijlijn hebt gezien.  Net als in andere sporten heeft hij voor de één wat meer sympathie dan voor de ander, alleen mag hij dat niet zo hard laten uitschijnen. Voor en na de wedstrijd en langs de zijlijn moet het immers een gezellige boel blijven 🙂

Wie wordt het volgende slachtoffer voor de 3quest?

Ik vind dat Lars Baeyens wel eens in de schijnwerpers mag, dus bij deze de drie vragen voor mijn ploegmaat:

1. Lars je staat gekend als iemand met een onuitputtelijke gedrevenheid om te trainen. Enkele jaren geleden werd je aangereden door een auto  en werd je knie zwaar geraakt. Ze gaven je zelfs weinig kans om terug fatsoenlijk te stappen laat staan lopen. Toch zag ik je enkele weken later met je rolstoel in het zwembad om terug te trainen. Vanwaar komt die gedrevenheid en ambitie en wat zijn je sportieve dromen in het triatlon?

2. Ik train vaak samen met jou op de fiets en in het zwembad, maar ondanks je snelle chrono’s in het bad en je uitstekende fietscapaciteiten komt het er op wedstrijd nog te vaak te weinig uit? Is hier een reden voor? Stress, gebrek aan ervaring?

3. Net zoals Stenn Goetstouwers ben je iemand die zijn grenzen wel eens aftast.  Vertel ons eens iets meer over je legendarische ardennenrit anno 2012 ?