Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische Nederlander wint in Kleit
Multisports

Belgische Nederlander wint in Kleit

Kleit

In Kleit bij Maldegem stond de traditionele eindejaarswinterduatlon op het programma. Het duurde even voor we wat informatie en uitslagen van deze oldschool wedstrijd op de kop konden tikken (met dank aan Pascal Vanaudenaerde en Hans Ardeel). We leken af te stevenen op een herhaling van de bosduatlon van Lembeke met opnieuw Lodewijk Roeygens die alleen naar de eerste wissel liep. Jurgen Boterberge en Bert De Waele namen al snel het commando over tijdens het fietsen, maar moesten het hoofd buigen toen mtb-marathonspecialist Hans Becking voorbij kwam gestormd.

De in Wetteren woonachtige Nederlander zette een fenomenale fietsproef neer en begon met ruime voorsprong aan het laatste lopen. Daarin verloor hij nauwelijks terrein zodat hij in 1u04’34 de winnaar werd in Kleit. Boterberge werd op 56″ tweede en twaalf seconden later vervolledigde De Wael het podium.

Bij de dames won Valerie De Mey voor Sofie De Wulf en Hannah Verhaeghe. Bij de duo’s waren Hans Ardeel en Dieter Staelens oppermachtig.

Becking was tevreden met zijn allereerste duatlonzege, zo liet hij via twitter weten:

Foto’s, ook van de uitslag (want die wordt alleen afgedrukt en per email naar de deelnemers gestuurd), vindt u hier.

Foto's: Kurt Haertjens (met hellebeentjes zelf niet aan de start)