Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
185’ers zetten snelle 100×100 neer
Multisports

185’ers zetten snelle 100×100 neer

100x100 Solid 1

De laatste sportieve strijd van 2014 vond op oudejaarsdag plaats in Mechelen. Het team van SOLID Endurance wou de strijd aangaan in een nieuw format tegen het kruim van de topzwemmers onder de triatleten in België: 100 x 100 in teamaflossing. Het concept ‘100 x 100 zwemmen’ is al langer gekend in België maar in een ploegenaflossing is toch wel iets nieuw. ‘Triatleten strijden al het ganse jaar individueel tegen elkaar, daarom dat we besloten om er een ploegenstrijd van te maken’, aldus voorzitter van Team SOLID, Koen De Weerdt. ‘En het sloeg wel aan bij enkele lefgozers, al gauw kwamen de inschrijving van The Legends, een ploeg bestaande uit Jesse Lormans, Daan Maes, Lars Baeyens en Tim Brydenbach. Toen ook het Team 185 inschreef, kregen we plots al in de gaten dat we een mooie affiche kregen voor een probeersel onder deze teamwedstrijd voor triatleten’, staat Peter Croes bij.

Het opzet is dus dat er samen 100 maal 100m afgewerkt wordt in het zwembad. De aflossing is zoals in het zwemmen. Vier atleten volgen elkaar op, steeds in een vaste volgorde, zodat iedereen individueel dus 25 keer ‘aan de bak moet’.

Van Goetvleesgens 100x100

De snelle mannen van 185 openden tactisch zeer snel om de ploeg van Brydenbach naar de keel te grijpen. Een plan dat blijkbaar goed lukte, want al gauw stoomden Stenn Goetstouwers, Marten Van Riel, Thomas de Vleesschouwer en Thomas Jurgens weg van de concurrentie. Met een fenomenale eindtijd van 1u44’40” kaapten ze de overwinning weg aan een gemiddeld tempo onder de 1’03”/100m! The Legends namen 5 minuten later beslag op de tweede plaats.

Daarnaast werd de strijd voor de laatste plaats op het podium lang bevochten tussen Team SOLID  (Bert Jammaer, Thierry Verbinnen, Peter Croes en Koen de Weerdt) en de ‘SP&Overlopers’ (Sam Van Dingenen , Jonas De Wachter, Ninke Meynen en Yassin El Yousfi).  Tot halverwege was het verschil nooit groter dan 12”. Toch moesten de mannen van de lange afstand de jeugd laten gaan zodat SP&Overlopers een mooie derde plaats mee naar huis namen. Team SOLID kwam een 100tal meter te kort op het einde om op het podium te eindigen van hun eigen wedstrijd.

Ook voor plaats vijf en zes werd gestreden tot in de laatste 25meter. Team SOLIDST (Thijs Blondeel, Bart Van den Berghe, Nico Joosten en Axel Vuylsteke) won zeer nipt in een sprint tegen de mannen van het Punahele Endurance Team  (Kevin Van Belle, Gerben Vanheyste, Peter Breesch en Wim Daems).

100x100 Solid 2

Het is nu al zeker dat het concept een vervolg zal kennen in 2015. Organisatoren Koen de Weerdt, Thierry Verbinnen en Peter Croes kregen 6 enthousiaste teams samen. ‘We gaan kijken of we meer teams kunnen toelaten, maar voor een eerste keer was het goed dat slechts 1 team per baan zijn ding kon doen,’ verklaart Thierry Verbinnen. ‘We zullen bekijken of we opteren voor twee reeksen of opteren om de capaciteit per baan te verhogen. Beide opties zijn perfect mogelijk, maar dat is een zorg voor later want eerst willen we sportief een goed seizoen tegemoet gaan.’

Foto's: Ben Bersee en Team Solid