Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Opnieuw een BK Cross Duatlon in 2015
Multisports

Opnieuw een BK Cross Duatlon in 2015

Retie Rob Woestenborghs

Hoewel Cross Duatlon, vooral als winterdiscipline, steeds aan populariteit wint, is het blijkbaar niet evident om jaarlijks de nationale titels uit te reiken. Regerend kampioen is nog steeds Rob Woestenborghs, die in 2013 in Geel-Bel won, want in 2014 vond de BTDF geen enkele organisatie paraat om de titelstrijd te houden. Gelukkig komt daar in 2015 verandering in. In laatste instantie haalde Retie het Belgisch kampioenschap binnen. Op zondag 8 maart gaan ze in de Stille Kempen op zoek naar de opvolger van Woestenborghs.

Al hing het BK ook in 2015 aan een fijn draadje. “Er was geen kandidaat om dit jaar het BK te organiseren aan de voorwaarden van de BTDF”, legt Michel Sprangers uit, namens de organisatie in Retie. “Daarop deden wij een eigen voorstel en uiteindelijk werd dat nu aanvaard. Wij betalen een wedstrijdvergoeding aan de VTDL en zij zorgen voor truien en medailles.” Het financiële plaatje wordt mee mogelijk gemaakt door de nieuwe naamsponsor voor de wedstrijd: Energieconcepten uit Arendonk. Met dat budget kan ook het prijzengeld worden verhoogd.

Voor Retie wordt het dit jaar de tweede wedstrijdorganisatie en dus meteen al het BK. Vorig jaar, bij de eerste editie, kwamen 180 atleten aan de start. Rob Woestenborghs was één van de weinigen die Seppe Odeyn wist te kloppen in 2014 in Retie. “Ik verwacht nu niet direct een groot aantal extra atleten, maar er zal wel feller gestreden worden om de eerste plaats”, zegt Michel Sprangers. Samen met 2015 heeft Retie ook de organisatie van het BK in 2016 binnengehaald.

Tegenover vorig jaar is er een nieuwe startlocatie, namelijk de sportvelden van Schijf Sport aan de Zavelstraat. Ook het fiets- en loopparcours worden gewijzigd, hoewel bij het mountainbiken de mooie heuvelzones behouden blijven. De hoofdwedstrijd start om 15 uur en houdt in: 4 km lopen – 24 km MTB – 4 km lopen. Voorafgaand is er een korte sprint (2 km lopen – 12 km MTB – 2 km lopen) met in de voormiddag jeugdwedstrijden vanaf 7 jaar.

De wedstrijd in Retie kadert in de Cross Duatlon Classics, een nieuw regelmatigheidscriterium met wedstrijden in Lichtaart, Retie, Geel-Bel, Berendrecht en Ravels.

Meer info vind je op www.crossduatlonretie.be

Foto: Johan Tack