Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
3quest: Linda Vitova
3quest

3quest: Linda Vitova

Tsjechisch kampioens1

Eigenlijk is afstand relatief. Als ik het vliegtuig in Zaventem neem, ben ik van thuis in Leuven binnen 3 uur bij mij thuis in Praag.

1. Hoe ben je met triatlon begonnen en wat is je ultieme droom/doel?

 Tot mijn 16 jaar heb ik aan synchroonzwemmen gedaan, maar ik vond het saai om telkens alleen in het zwembad te liggen en dus ben ik ermee gestopt. Met mijn ouders heb ik toen vaak gefietst en dus moest ik alleen nog lopen toevoegen en ik kon triatlon doen, dacht ik. Vandaag zie ik dat het idee “alleen lopen toevoegen“ wel heel naïef was. Net zoals elke triatleet droom ik van de Olympische Spelen en Hawaii maar momenteel is dat een droom voor de lange termijn. Liever dan te dromen of doelen te stellen, geef ik er de voorkeur aan om te profiteren van elke actuele gelegenheid en dan zal ik wel zien wat er van komt.

Tsjechisch kampioneschap

2. Ik weet dat je studeert in Leuven, maar wat doe je precies en hoe combineer je dit met triatlon?

In principe gaat het over niet meer dan 6 uur per dag trainen en 8 uur studeren. Daarna is er nog 2 uur reserve als je 8 uur rekent voor slapen 🙂 De moeilijkste fase van de combinatie is de planning. Er zijn periodes wanneer de inspanning op school geen 100% moet zijn en dan krijgt triatlon voorrang. Als het examentijd is, dan is het op sportvlak een beetje rustiger. Maar ik kan me zeker niet aanpassen aan het schema van iemand anders of van een volledige groep. Ik ga trainen als ik een pauze heb tussen colleges (of studie-blokken) en daarom train ik meestal alleen.

Linda2

3. Je bent van Tsjechische afkomst. Wat zijn de grootste verschillen tussen triatlon in Tsjechië en triatlon in België en heb je soms heimwee naar je thuisland?

Bij ons doen veel mensen X-terra (cross triatlon) en stayertriatlons over de sprintafstand. Volledige triatlons en non-drafting wedstrijden zijn in Tsjechië niet zo populair als hier. Het grootste verschil zie ik tijdens de winter. Voor de mensen in Tsjechië loopt het triatlonseizoen vanaf april tot september. In de winter gaan mensen skiën en nemen ze deel aan langlauf-wedstrijden,  en dus zie je bijna niemand op de fiets of niemand meedoen aan zwemlopen etc.

Ik ben tevreden in België dus ik heb niet vaak echt heimwee. Ik moet elk jaar bepaalde (selectie)wedstrijden in Tsjechië doen en ik studeer ook nog in Praag, dus ik sta veel met mijn thuisland in contact. En eigenlijk is afstand relatief. Als ik het vliegtuig in Zaventem neem, ben ik van thuis in Leuven binnen 3 uur bij mij thuis in Praag.

Pardubice

Wie wordt het volgende slachtoffer voor de 3quest?

Ik heb drie vragen voor Kirsten Nuyes:

1. Voel je je meer Nederlands of Belgisch?

2. Heb je bepaalde rituelen voor de wedstrijd die zijn belangrijk voor jou (bvb eten, opwarmingsoefeningen)?

3. Wat zou je meenemen als je 1 ding naar een onbewoond eiland zou mogen meepakken?