Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wuilmus snelste door de koeienstal
Multisports

Wuilmus snelste door de koeienstal

Wouter Wuilmus Etten-Leur

In het Nederlandse Etten-Leur heeft Wouter Wuilmus zijn eerste overwinning van het seizoen behaald. In de sympatthieke cross duatlon van Wimpie Van Haperen vlakbij Breda kregen we een onvervalste België-Holland. Het parcours, dat onder andere door de koeienstal passeerde, lag er zwaar bij en dat speelde in het voordeel van Wouter Wuilmus en Kris Vermeiren. Onze landgenoten  moesten in het eerste lopen nog het gezelschap dulden van Nederlands kampioen Arie De Jong, die in de eerste van drie ronden versnelde en zo samen met Wuilmus wegreed van Vermeiren. Toen even later Nick Baelus kwam aansluiten, ging het tempo omhoog en moest De Jonh lossen. De twee Belgen streden in de laatste 3 km lopen voor de overwinning en in de slotkilometer maakte Wuilmus het verschil. Baelus werd tweede, De Jong derde. Kris Vermeiren werd nog zesde, vlak voor Tim Vijverman en Bart Van Looveren.

Bij de vrouwen won Riikka Vreeswijk-Kelja al voor de negende keer in Etten-Leur.

Wouter Wuilmus was uiteraard tevreden. “Vandaag zakte ik samen met trainingsmaat Roel Van Der Donck af naar Etten-Leur. Een cross duathlon met een rijke geschiedenis waar ik nooit eerder aan de start stond. Bij de verkenning van de fiet-s en dezelfde grote loopronde werd al snel duidelijk dat dit lastig ging worden. Een afwisselend parcours met zware weide grond en technische paadjes die er door het slechte weer van de voorbije dagen erg zwaar bij lagen. Omdat de wedstrijd in Nederland plaatsvond kon ik de concurrentie van de tegenstanders moeilijk inschatten.

Om 13u stonden we klaar voor 1 grote loopronde van 6 km over het fietsparcours. Ik verkoos om te starten met spikes en achteraf gezien was dit een erg goede keuze. Ik was direct goed weg en kon het snelle tempo van Kris Vermeiren goed volgen. Ondertussen kwam de Nederlandse kampioen cross duathlon Arie De Jong aansluiten en die trok fors door maar kon toch geen kloof slagen. Op het einde van de loopronde maakte ik het mezelf nog even lastig met een ferme koprol door het vallen over een boomwortel.

Tijdens het fietsen trok de Nederlandse kampioen stevig door en was het aanklampen voor mij. Het fietsen bestond uit 3 rondes. De ondertussen omgewoelde omloop (omdat alle lopers over datzelfde parcours liepen) maakte het erg zwaar. Sommige stukken in het parcours lagen mij beter dan andere dus af en toe kon ik toch herstellen. Na een ronde kwam Nick Baelus vooraan aansluiten en toen waren we terug met 3 koplopers. Ik besloot mijn wagon aan te pikken en te mikken op mijn laatste loopronde. Nick reed een bijzonder sterk tempo en overnemen zat er niet echt in. De Jong had intussen de rol moeten lossen.

Bij het ingaan van de laatste en beslissende loop van 3 km moest ik in de wissel een gaatje laten van 30 meter op Nick. Het deed erg veel pijn om dit toe te lopen maar toch kon ik de aansluiting vrij snel vinden. Ik had krampen in mijn bovenbenen maar speelde in de laatste kilometer alles of niets. Ik heb in het verleden al enkele keren op het podium mogen staan maar een mooie overwinning als deze zat er nog niet in. Door een versnelling maakte ik een kloofje en hierdoor was ik vertrokken naar de overwinning. Bijzonder tevreden won ik zo mijn 1e wedstrijd van 2015″, aldus Wouter.

Op de korte afstand won Dieter Verscheuren voor Chris Maes en Rob Meeuwsen.

Foto: Paul Van Dongen

Uitslagen Etten-Leur