Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgisch brons in Zuid-Afrika
Nieuws

Belgisch brons in Zuid-Afrika

Matty Trautman IM703SA

Foto: Matty Trautman wint de 70.3 Zuid-Afrika - foto: Ironmanlive

Na winst in de duatlon van Lanzarote vorige week, heeft Bart Aernouts nu al zijn eerste podiumplaats te pakken in het internationale Ironman-circuit. Bart werd derde in de 70.3 Ironman van Zuid-Afrika. Winnaar was de verrassende Zuid-Afrikaan Matt Trautman die in 4u04’03 zijn landgenoot Stuart Marais (4u06’04) klopte. Onze landgenoot pakte in 4u11’37 het brons. Hannes Cool werd achtste.

Bart kwam als 4de uit het water  na 26’21 “op minder dan twee minuten van een Zuidafrikaans trio bestaande uit Matt Trautman, Kyle Buckingham en Stuart Marais. Tijdens het fietsen rukte Bart Aernouts op naar de derde plaats achter het leidende duo Matt Trautman en Stuart Marais. Bart stelde zijn 3e plaats veilig tijdens het lopen. De Uplace BMC atleet blikt tevreden terug op zijn eerste grote wedstrijd van het seizoen: “Vandaag was het een heel lastige wedstrijd, een podiumplaats was voor mij het maximum haalbare. Deze wedstrijd komt weliswaar vroeg in het jaar. Ik heb deze wedstrijd 2 jaar geleden gewonnen, maar de vorm is nog niet op hetzelfde niveau als 2 jaar geleden.  Dit jaar liggen mijn piekmomenten dan ook eerder in het najaar.  Maar laat dat vooral geen excuus zijn voor mijn resultaat.

Het zwemmen was vrij lastig, het leek bij momenten meer op vechten met de golven dan zwemmen.  Ik had een minder goede start door het fout ingaan van een aantal golven. Al snel vormde er zich een kopgroep van 3 atleten, ik probeerde de kloof te dichten, maar toen ik merkte dat dat niet lukte, probeerde ik de schade te beperken. Op de fiets vertrok ik samen met Cyril Viennot, toen we na 50′ hardrijden merkten dat we amper naderden op de kopgroep was het duidelijk dat een podiumplaats al mooi zou zijn.  Het loopparcours was best wel zwaar met een paar stevige klimmetjes en een verschroeiende zon. Mijn loopgedeelte ging nog niet optimaal, maar met dit resultaat kan ik op dit moment van het seizoen alleen maar tevreden zijn”.

Bart Aernouts zal de komende drie weken in Zuid-Afrika blijven om zich voor te bereiden op de Challenge Dubai, zijn volgende grote afspraak.

Hannes Cool snelde in Zuid-Afrika naar een knappe achtste plaats. Hij stapte vlak na Bart Aernouts op het droge maar verloor terrein tijdens het fietsonderdeel. Met een halve marathon van 1u24 legde de Club Shifting Gears atleet nog beslag op de achtste plaats. Een geslaagde eerste stap in zijn internationale Ironman-missie dit jaar. “Ik ben blij met het resultaat na een goede maar wel heel zware wedstrijd”, liet Hannes kort weten vanuit Zuid-Afrika.

Voor Trautman, vorig jaar nog 11de, was het een opvallende zege en een bevestiging nadat hij vorig jaar al kwam bovendrijven door de Ironman Wales op zijn naam te schrijven. In 2013 was hij nog age grouper , een seizoen waarin hij overigens de snelste van de amateurs was in de volledige Ironman van Zuid-Afrika. Bij de vrouwen haalde de Britse titelverdedigster Jodie Swallow het opnieuw in 4u30’54 voor de verrassende Britse dames Susie Cheetham en Parys Edwards.

Uitslagen 70.3 Zuid-Afrika