Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Loose achtste in Israël
Nieuws

Loose achtste in Israël

Christopher Loose Romeo Glorie finish Israman

Israël kent als triatlonland nog geen al te grote geschiedenis, maar de sport zit er zeker in de lift. Getuige daarvan is de Israman die op de hele en de halve afstand steeds meer (buitenlandse) atleten weet aan te trekken. Onder hen vrijdag 30 januari drie Belgen die al erg vroeg in het seizoen de competitie hervat hebben, en met succes. Vooral Christopher Loose deed het uitstekend.

De Midlon-atleet pakte in de halve Israman in Eilat een hele mooie achtste plaats op een erg zwaar parcours. Loosie finishte in 5u04, meteen goed voor de winst in zijn age group (M25-29). Zijn ploegmaat Romeo Glorie vond er al een goede voorbereiding op zijn volgende uitdaging, de Marathon des Sables. De man van ’t zeetje werd 90ste overall in 6u12’51 en pakte een 19de plaats bij de M40-44. Deinzenaar Patrick Van Den Broeke deed het meer dan behoorlijk bij de M55-59. Hij finishte in 6u17’19 als derde Belg.

Christopher Loose Romeo Glorie Israman 2015

Glorie had afgezien. “Het was een super wedstijdje, maar zeker niet van de poes en wat mij betreft, de zwaarste halve triatlon die ik ooit gedaan heb. Met mijn training ben ik toch tevreden, al heb ik wel ferm afgezien in het lopen. Vooral in de eerste 11 km downhill raakten mijn quads helemaal verzuurd. Loose was wel super als 8e algemeen en 1st agegrouper op 2000 deelnemers. We zijn allemaal tevreden dus!”

De halve Israman werd gewonnen door Massimo Cigana voor Edo Van der Meer, de partner van SMO-Specialized atlete Danne Boterenbrood. Dmitry Grabovksy werd derde.

Bart Candel Israman 2015

Op de volledige afstand was de Nederlandse Limburger (en Canyon-Fusion ploegmaat van Edo) Bart Candel de sterkste. Hij zegevierde na 9u42’24 in een nieuw parcoursrecord en had een ruime voorsprong op Sergio Marques en titelverdediger Petr Vabrousek.

Meer info vind je op israman.co.li