Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatleet Damen in de voetsporen van Bart Swings
Multisports

Triatleet Damen in de voetsporen van Bart Swings

Patrick Damen BK marathon schaatsen 2015

Het langebaan schaatsen mag dan vooral bekendstaan om internationale topper Bart Swings, toch zijn er nog heel wat andere landgenoten die zich aan deze intensieve sport wagen. Onder hen triatleet Patrick Damen, die afgelopen weekend naar de Belgische titel snelde op het BK marathon schaatsen in Breda. De atleet van triatlonclub Meetria wist dat hij in afwezigheid van Bart Swings een goeie kans maakte op de Belgische titel over 40 ronden van 400 meter, 16 kilometer in totaal. Met 7 schaatsers gingen ze de laatste 10 ronden in. Bij ronde 8 gaf Patrick als eens een flinke prik, maar hij durfde het toch aan om uiteindelijk de spurt af te wachten. In die spurt haalde hij het van titelverdediger Jonathan Schildermans en Sven Mallezie.

Patrick Damen 111 Bilzen

Patrick is als triatleet vooral gekend als zeer sterke fietser maar het zwemmen en lopen gaan elk jaar beter en beter. Patrick komt dit jaar voor het eerst uit in categorie H40 en gaat in deze categorie op de 70.3 Ironman van Dublin zijn debuut aan in het Ironman circuit. Ook de marathon van Rotterdam staat binnenkort op het progamma van de Kempenaar.