Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Liz Blatchford bezorgt Uplace BMC eerste zege
Nieuws

Liz Blatchford bezorgt Uplace BMC eerste zege

Liz Blatchford 703 Geelong 2015

Het Belgisch-internationale profteam Uplace BMC heeft in de 70.3 Ironman van Geelong in Australië een eerste seizoenszege in het triatlon behaald. Liz Blatchford was de snelste voor haar thuispubliek in een superspannende race. Liz kwam samen met Rebekah Keat uit het water, met een handvol seconden voorsprong op Gina Crawford. De Nieuwzeelandse sloot bij het begin van de 90 km fietsen aan bij de twee Australische kopdames en de drie bleven de hele tijd samen. In de halve marathon gaf Keat aanvankelijk het tempo aan, waardoor Crawford al snel moest lossen. Blatchford bleef een tijdje haasje over spelen en de kopposities wisselden voortdurend. Uiteindelijk kon Liz Blatchford een kloof van 29″ seconden uitbouwen, goed voor de winst in Geelong. Keat werd tweede en Kiwi Crawford, een paar weken geleden nog tweede op de AsiaPacific Ironman-kampioenschappen in Auckland, moest het brons laten aan Sarah Crowley, waardoor we een volledig Aussie-podium kregen.

Liz was uiteraard in de wolken met haar eerste zege van 2015. “Het was enigszins verrassend voor mij omdat ik een beperkte voorbereiding heb gehad op Geeling. Uiteindelijk voelde ik me redelijk goed in de wedstrijd, al was het een spannend duel, vooral op de fiets. Toen Rebekah uit de wissel wegstormde en een minuut pakte in het lopen, dacht ik dat ze definitief weg was. Maar na een tijdje besefte ik dat ik tijd aan het goedmaken was. Dat gaf me een extra mentale boost en ik ben nog wat dieper in mijn krachten gaan grijpen om haar te passeren en de winst te pakken.”

Ook bij de mannen bleef het spannend tot op het einde. Ook hier kregen we een strijd met drie. Craig Alexander ging er op de fiets samen met Mark Bowstead en Sam Appleton vandoor. In het lopen moest Bowstead vanaf het begin lossen, maar Crowie en Appleton gaven elkaar geen duimbreed toe. Aan de finish haalde Crowie het met slechts 17 seconden voorsprong op Appleton.