Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Lastminute duo pakt nationale titel op Run & Bike
Multisports

Lastminute duo pakt nationale titel op Run & Bike

Vanderplancke Balty BK RunBike 2015

Het ging blijkbaar wat ongemerkt voorbij aan de Vlaamse toppers, maar dit weekend stond in Malonne wel het Belgisch kampioenschap Run & Bike op het programma. Deze discipline, waarin twee atleten te voet en per fiets samen de wedstrijd afleggen en ondertussen zo vaak ze willen wisselen, wint enorm aan populariteit. Maar liefst 100 duo’s waren op de afspraak voor 17 zware kilometers. De winst en de titel gingen naar een verrassende samenstelling. Pierre Balty en Erwin Vanderplancke kwamen pas in laatste instantie samen aan de start.

“Het klopt dat ik vlak voor de start nog niet wist wie mijn ploegmaat zou worden”, vertelde de man uit Sint-Maartens-Voeren aan SportBelge. “Mijn ploegmaat was ziek en de trainer van Pierre, die samen met hem zou lopen, moest ook afhaken. En dus vormden we samen een duo. We hebben samen de wedstrijd vanaf de start gedomineerd al was het niet gemakkelijk op een slijkerig en zwaar parcours. Wij zijn meer mannen van de constante snelheid op de weg. Voor ons is het seizoen alvast goed begonnen”, aldus Erwin. De twee juniores, beiden in 2014 nog aan de slag op het EK in Kitzbühel, wonnen in 54’29. Naast Balty en Vanderplancke kleurde het podium volledig blauw, want ook zilver en brons waren voor TriGT. Sylvain en Romain Denis pakten de tweede plaats in 54’55 en duatleten Yves d’Harveng en Axel Van Liefferinge werden derde in 55’23. Stratenloper Nick Renders en DCM-Heylen Vastgoed triatleet Tom Steenackers waren het eerste Vlaamse duo op de negende plaats.

Claire Avril en Kevin Bouchet waren het sterkste mixduo en Florence Goffinet en Francoise Jouniaux wonnen bij de dames.

Het betreft blijkbaar een officieus Belgisch kampioenschap, want zowel bij de VTDL als bij de LBFTD is er geen officieel BK toegekend geweest aan Malonne.

Uitslagen BK Run&Bike Malonne