Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Robin Schuermans: sporten met coeliakie
Nieuws

Robin Schuermans: sporten met coeliakie

Triathlon Glutenfree Wurtele O Donnell

Een tijd geleden deden we via 3athlon.be een oproep om Robin Schuermans, student voedings- en dieetkunde aan de Vives Hogeschool Brugge, te voorzien van feedback over duursporten in combinatie met glutenintolerantie. We kregen heel wat reacties die Robin hielpen om een overzichtelijk artikel te schrijven over “Sporten met coeliakie“. Want als je leidt aan coeliakie, of glutenintolerantie, wil dat absoluut niet zeggen dat je je sportieve carrière moet opgeven. “Nieuwe patiënten komen terecht in een nieuwe leefomgeving. Een glutenvrije leefomgeving met heel veel vragen zoals ’Wat is de ziekte juist?’ ’Hoe ga ik er mee om?’ en vooral ’Wat mag ik nu eten?’.

Voor mensen met coeliakie is die laatste vraag in het begin moeilijk zelf te beantwoorden. Aan de hand van dit artikel trachten we de coeliakiepatiënten die intensief sport beoefenen, een antwoord te bieden op deze vragen. Zodat uw sportieve prestaties en uw dagdagelijks leven niet hoeven te lijden onder de ziekte. Coeliakie, so what?” aldus Robin, die ons de komende tijd ook zal voorzien van een aantal glutenvrije recepten, speficiek gericht naar de duursporters… Download hier het volledige artikel.

En neem een voorbeeld aan Heather Wurtele en Timothy O’Donnell die ondanks hun glutenintolerantie toch een pak topprestaties op hun naam hebben staan. Lees hier het Engelstalige artikel over deze twee toppers.

Foto: Ironman.com