Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wordt 2015 30ste en laatste jaar Boerekreektriatlon?
Nieuws

Wordt 2015 30ste en laatste jaar Boerekreektriatlon?

joke st laureins

Opvallend nieuws vrijdagavond in het Godshuis in Sint-Laureins. De Boerekreektriatlon van Sint-Laureins dreigt ermee op te houden. Daarmee verdwijnt mogelijk één van de oudste triatlonklassiekers van ons land. Tijdens de ploegvoorstelling van SMO-Specialized spraken we met Michael Dewilde over de 29ste Boerekreektriatlon op zaterdag 6 juni. Hij denkt er namelijk over om nog één keer mee te doen, want het wordt mogelijk de allerlaatste Boerekreektriatlon in Sint-Jan-In-Eremo. “De Boerekreektriatlon wordt al dertig jaar lang georganiseerd door de Sportraad van Sint-Laureins en er is al openlijk over gesproken dat ze in 2015 na 30 jaar in schoonheid willen eindigen. Er komt heel wat kijken bij zo’n organisatie en wij gaan de komende maanden evalueren of we eventueel met SMO-Specialized (voor wie de niet-stayer triatlon van Sint-Laureins een thuiswedstrijd is) de organisatie kunnen overnemen”, aldus de meervoudige ex-winnaar.

Sint-Laureins heeft eerder hoogtes en laagtes gekend. In zijn 30-jarig bestaan is de wedstrijd slechts één keer niet doorgegaan. De ondertussen overleden Higan Holderbeke had het rond de eeuwwisseling een paar keer moeilijk om voldoende deelnemers te strikken en de wedstrijd te doen overleven, maar de laatste tien jaar was de wedstrijd telkens nagenoeg uitverkocht, met flink wat toppers die in de polders van het Meetjesland de strijd met de altijd heersende wind aangingen. Vorig jaar nog wonnen Willem Brems en Joke Coysman de wedstrijd.

We hopen dan ook dat de traditie verdergezet wordt en dat Sint-Laureins in 2016 toch een 30ste editie krijgt.

Foto: Johan Tack