Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
3quest: Christine Verdonck
3quest

3quest: Christine Verdonck

Christine Verdonck

Opteren we ieder voor een ander programma dan wordt het een hele puzzel om te supporteren voor de andere en te trainen voor jezelf.

1. Hoe is het om met een andere triatleet samen te wonen en waarover gaan de gesprekken aan de keukentafel dan?

Wel, het antwoord op deze vraag denken velen al te weten, maar klopt dat nu eigenlijk wel? Wouter (Vander Mast) en ik leven inderdaad in hetzelfde wereldje met dezelfde interesses en dat maakt ook dat we elkaar goed begrijpen. Regelmatig samen trainen of op weekend gaan, hoort daar uiteraard ook bij. In principe is er veel tijd die we samen kunnen doorbrengen. Onze leuze luidt dan ook als volgt: Samen uit, samen thuis.. Maar vaak met een hele volksverhuizing tot gevolg. Zolang we dan nog kiezen voor dezelfde wedstrijden komt het allemaal prima uit. Opteren we ieder voor een ander programma dan wordt het een hele puzzel om te supporteren voor de andere en te trainen voor jezelf. Om dan nog te zwijgen over de regelingen van het huishouden. Maar dat nemen we er met plezier bij! Wat betreft de gesprekken aan de keukentafel krijgen we de volgende verdeling: 40% werkervaring, 40% sportbeleving, 20% varia.

Christine Verdonck WK cross triatlon

2. Van waar die specifieke keuze voor X-terra triatlons want op de baan lukt het toch ook goed?

Om eerlijk te zeggen houd ik graag van een uitdaging. Zo heeft Wouter mij vorig seizoen, zonder al te veel ervaring op de MTB, makkelijk kunnen overtuigen om mee deel te nemen aan het WK offroad triatlon. Weliswaar met een klein hartje tijdens de parcoursverkenning… Ik vind zoveel dingen leuk dat ik vaak moeilijk kan kiezen. Dat is duidelijk zichtbaar in mijn wedstrijdkalender van vorig (mijn eerste) jaar triatlon. Hoe meer (realistische) voorstellen ze aan mij doen, hoe meer ik aanneem, maar dat zal uiteraard niet kunnen blijven duren. Vandaar maak ik naar volgend seizoen toe een bewuste selectie. Wat leidt tot het antwoord op de derde vraag van Alexis. Goeie keuze dus!

Christine Verdonck La Roche

3. Wat zijn je ambities voor het komende seizoen?

De focus voor volgend seizoen ligt vooral op de weg en meer bepaald op het BK kwart/sprint. Daartussen hoop ik ook nog de uitdagende wedstrijden van Sport-Events tot een goed einde te brengen! En niet te vergeten: ik zal ook bij de T3-competitie aan de start staan.

Christine Verdonck en Wouter

Wie wordt het volgende slachtoffer voor de 3quest?

Ik geef mijn 3 vragen graag door aan Wouter Vander Mast om te zien hoe hij over mijn eerste vraag denkt… Mijn vragen voor hem zijn de volgende.

1. Lieve schat, er gaan soms wat geruchten over jouw komende seizoen. Ze denken vaak dat je besloten hebt om volledig te stoppen met triatlon. Maar die indruk heb ik toch niet. Hoe zit de vork nu echt aan de steel?

2. Afgelopen seizoen behaalde je voor de 5de keer een eindzege in de Achtkamp van Brasschaat. Dit bewijst dat je in vele disciplines je mannetje kan staan. Maar als je in triatlon toch zou moeten kiezen, waarvoor ga je dan? Offroad, Non-draftingcircuit, Sprint/kwart/halve… ?

3. Wat vind jij het belangrijkste aspect om levenslang te willen blijven sporten/trainen?