Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Rik Thijs loopt te snel in Melle
Multisports

Rik Thijs loopt te snel in Melle

Crossduatlon Melle

Rik Thijs zorgde voor enige hilariteit in de cross duatlon van Melle door er in het eerste lopen zo hard vandoor te gaan dat de vooroprijdende fietser even in achtervolging moest. Thijs wilde geen risico’s nemen met Jurgen Boterberge en Pieter Bracke als voornaamste concurrenten.

De runner-up van de Hel van Kasterlee nam in de 4 km lopen meteen een mooie voorsprong. Pieter Bracke en Jurgen Boterberge volgden even verderop. Wisselen deed Rik ook al uitstekend en hij vertrok voor de 16 km mountainbiken met 32″ boni op Pieter, Jurgen volgde 3 seconden later. Achter hem volgde Jan Goddaer reeds op 50 seconden. Tijdens het fietsen zagen we enkele valpartijen in de achterhoede, gelukkig allemaal zonder erg.

Rik bouwde zijn voorsprong stelselmatig uit; na één ronde had hij reeds 1’15” voorsprong op Pieter en Jürgen en na het fietsen bedroeg die reeds 1’33” op Jürgen, Pieter had 27″ seconden meer achterstand. Tijdens de laatste 2 km lopen bleven de posities ongewijzigd en won Rik oververdiend. Boterbergen werd tweede en Pieter Bracke, die voor het eerst in drie jaar weer eens een duatlon deed, werd derde. Voor Rik Thijs was het de tweede overwinning op een week tijd, na zijn zege in Zelem vorig weekend.

Bij de dames ging  de overwinning naar Greet Persoon (Mariakerke) voor Petra De Walsche (Evergem) en Ellen De Brooyer (Genk).

Uitslag cross duatlon Melle