Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Le Rabbit versus Snelle Jelle
Fun

Le Rabbit versus Snelle Jelle

Op zaterdag 7 maart start het World Triathlon Series seizoen met de eerste manche in Abu Dhabi. Als pre-olympisch jaar verwachten we in 2015 een stevige strijd voor de beschikbare plaatsen voor Rio. Bij de Belgen zijn er twee SMO-Specialized atleten die meestrijden voor kwalificatie voor de Olympische Spelen in 2016. Wij troffen Simon De Cuyper en Jelle Geens op de ploegvoorstelling van SMO-Specialized in het Godshuys in Sint-Laureins en onderwierpen beide internationals aan een ludiek dubbelinterview. We hebben het gesprek in zijn geheel gelaten zoals het is, lekker ongedwongen, leuk én interessant…

Simon komt op 7 maart al aan de bak in Abu Dhabi. Voor Jelle begint het seizoen met de WTS in Auckland en de wereldbeker in Mooloolaba. Tussen deze wedstrijden in blijven de twee ploegmaats een aantal weken samen trainen in Australië. Vorig jaar had Simon De Cuyper een goed seizoenseinde met een 15de plaats in de Series Final in Edmonton, zeg maar het WK. “Ik hoop dit jaar meermaals in de top-20 terecht te komen”, legt Simon uit. “Het zal dit jaar niet gemakkelijk worden want in de aanloop naar de Spelen wil iedereen goed presteren, met als gevolg dat er in Abu Dhabi al een heel sterk deelnemersveld aan de start staat. Maar dat zal de rest van het seizoen niet anders zijn.”

Jelle Geens staat dan weer voor de grote doorbraak bij de elites, waar hij het vorig jaar ook al niet slecht deed. “Ik heb in 2014 een paar keer getwijfeld, maar die twee top-10 plaatsen in het wereldbekercircuit aan het einde van het seizoen, gaven me een flinke boost. Ik hoop dit jaar alleszins te kunnen bevestigen en ik kijk dan ook uit naar mijn eerste WTS-race in Auckland. Die bereiden Simon en ik samen voor met een stage van een aantal weken in Australië. Tussendoor staan we in de wereldbeker van Mooloolaba aan de start.”

Op de ploegvoorstelling kreeg Jelle dankzij de Nederlandse gelijknamige peperkoek zijn nieuwe bijnaam: Snelle Jelle. En in het video-interview polst hij bij Simon hoe we diens bijnaam “The Rabbit” het beste uitspreken…

Snelle Jelle Geens