Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Claire Michel 4de in Aquathlon Vittel
Multisports

Claire Michel 4de in Aquathlon Vittel

Claire Michel Vittel

De aquathlon van Vittel is al jaren de vaste opener van het Franse triatlonseizoen. De indoor zwemloop gaat gepaard met een pak ambiance en grote namen leveren er strijd op het hoogste niveau. Onder hen ook redelijk wat Belgen en twee van hen schopten het tot in de finale.

Claire Michel werd 4de in de vrouwenfinale. Ze strandde op vier seconden van het podium. “Ik was niet helemaal tevreden van het zwemmen”, vertelde Claire achteraf, “maar dat korte explosieve werk ligt me sowieso niet echt. Ik ben wel een beetje ontgoocheld dat het net geen podium is, maar langs de andere kant heb ik wel sterk gelopen en dat voelde goed. Deze aquathlon is overigens een schitterend evenement met een perfecte organisatie en een top ambiance. En ook ik was aangenaam verrast door het hoge niveau van de concurrentie en zeker van dat jonge talentje Océane”. Claire doelde op de 15-jarige Océane Cassignol die sterk zwom en in het lopen haar tweede plaats achter topfavoriete Margot Garabedian wist vast te houden.

Bij de mannen won Dorian Coninx na een spectaculair gevecht in de laatste loopmeters met Vincent Luis. Onze landgenoot Erwin Vanderplancke werd knap vijfde op slechts 20 seconden van Coninx en op vier seconden van het podium. Claire was getuige van zijn goede prestatie. “Ik had de indruk dat Erwin best tevreden was”, legt ze uit. “Voor hem was het al een hele eer om met de toppers in de finale te staan, maar dat had hij vooral aan zichzelf en zijn sterke tactische aanpak in het lopen in de reeksen te danken. Dat zal Vincent Luis ondertussen ook wel weten”, aldus Claire. Erwin zorgde inderdaad voor een sterk staaltje door in de halve finale wereldtopper Vincent Luis op gewiekste wijze te kloppen en zijn halve finale te winnen. Noah Servais en Romain Loop sneuvelden op plaats 7 en 8 in hun halve finale.

Uitslagen Aquathlon Vittel