Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ilse Geldhof 2de in duatlon Meaux
Duathlon

Ilse Geldhof 2de in duatlon Meaux

Ilse Geldhof

Met de internationale duathlon van Meaux is in Frankrijk het nieuwe seizoen op gang geschoten. En dat de atleten hongerig zijn naar competitie bewezen de ruim 270 deelnemers aan de openingsklassieker van het Franse seizoen. Met Glen Laurens en Ilse Geldhof stonden er in Meaux ook twee landgenoten op het podium. Ilse stootte op een sterke Julie Le Colleter, die in de eerste 6,3 km een minuut uitliep op de ETZ-atlete. Tijdens de 26 km fietsen diepte Le Colleter de kloof verder uit naar vier minuten en daaraan veranderde niet veel meer tijdens de laatste 2,5 km lopen. Le Colleter won in 1u22’01. Ilse Geldhof werd tweede na 1u26’02. Haar ploeggenote bij ETZ, de Francaise Laetitia Duhamel, werd vijfde.

Bij de mannen vormde zich onder impuls van Julien Brazy (die tijdens het fietsen uit de wedstrijd verdween) een kopgroep van vier. Glen Laurens was de eerste achtervolger op 25″. Een uitstekende Eric Leblacher wisselde als 7de maar stormde iedereen op de fiets voorbij en legde daarmee de basis voor een enigszins verrassende overwinning in 1u12’38. Tom Richard was de enige overlevende van de oorspronkelijke kopgroep. Hij werd tweede in 1u13’20 en Glen Laurens pakte in 1u14’09 de derde plaats. Nederlander Alexander Picard, die in België voor CDTG uitkomt (en misschien daarom als Belg in de uitslag vermeld staat?) werd vierde. Victor Steelandt van ETZ werd negende.

Uitslag duathlon Meaux