Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
La Roche 111 krijgt 45,15 mét Battle of the Sexes
Nieuws

La Roche 111 krijgt 45,15 mét Battle of the Sexes

La Roche 111 short

In navolging van de Grand Raid Nisramont en de Nisraman krijgt nu ook de La Roche 111 een korte afstand. Wegens de grote hoogteverschillen in de streek rondom La Roche en Ardenne behoren deze wedstrijden hier tot de zwaarste van België. Uiteraard geldt dit ook voor de korte versies, maar door de kleinere afstanden zijn deze races voor een groter publiek toegankelijk.

Voor deze nieuwe non drafting “sprintafstand” heeft Sportevents 150 startplaatsen beschikbaar. Deelnemers moeten achtereenvolgens 750m zwemmen ( 1 ronde ) in de prachtige barrage van het natuurpark Les deux Ourthes. Vervolgens liggen er drie grote hellingen te wachten om met de fiets te bedwingen. Dit 38 km lange parcours bestaat uit een aanloopstrook van 10 km en 1 grote ronde van 28 km met onder andere de beklimming van de beroemde col de Haussire. Met 900 positieve hoogtemeters zullen hier alvast geen snelheidsrecords gebroken worden. Het laatste onderdeel tenslotte bestaat uit een 6,4 km lang loopparcours ( 2 rondes ) met 100 positieve hoogtemeters. De volledige La Roche 111 gaat over 1 km zwemmen, 100 km fietsen en 10 km lopen.

Net zoals onder andere in de triathlon van Knokke en de Kamikazetrail in Houffalize introduceert Sportevents voor deze sprint afstand, zeg maar de La Roche 45,15 een Battle of the Sexes. De vrouwen krijgen een voorsprong van 11’00” op de mannen. Na een analyse van de resultaten van de snelste heren en dames tijdens de La Roche111 van de voorbije jaren zou dit tot een zeer spannende strijd moeten leiden. De overall winnaar ( man of vrouw ) wint de superprijs : 1 gratis trainingsstage halfpension op Lazarote in Sands Beach voor 2 personen.

Verwachte tijden van de snelste heren/dames :

Heren : 9’00 / 1h03 / 21’30 = 1h33’30
Dames : 10’00 / 1h10 / 24’30 = 1h44’30

Met dit nieuwe spektakelstuk wilt organisator Wim de Doncker meer atleten (lees: meer dames) laten genieten van dit loodzware, supermooie parcours in de Belgische Ardennen. Terwijl voorheen enkel de lange afstandsatleten en meer ervaren rotten aan hun trekken kwamen, geeft Sportevents nu aan de korte afstanders en vooral aan de jeugd de kans om hun PK’s los te laten op de hellingen van La Roche en Ardenne.

De start van de dames wordt gegeven aan de barrage van Nisramont op 14 juni 2015 omstreeks 9u30. De heren starten om 9h41

Inschrijven is mogelijk vanaf nu via de pagina van de LaRoche111