Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Ozondokter” dossier tegen Bert Jammaer is flinterdun
Nieuws

“Ozondokter” dossier tegen Bert Jammaer is flinterdun

Bert Jammaer Solid

In de zogenaamde zaak van de “Ozondokter” is nu ook voor het eerst de naam van een toptriatleet gevallen. Het Nieuwsblad meldt dat Bert Jammaer zich moet verantwoorden voor het Vlaams Doping Tribunaal. Teammanager Peter Croes van Bert’s Solid Endurance Team bevestigt dat de zaak al snel voorkomt, vooral omdat het dossier tegen Bert flinterdun is.

“Bert is in de periode 2009-2010 in behandeling geweest bij dokter Mertens, dat ontkennen wij niet”, vertelt Peter. “Maar het dossier van Bert ligt heel anders dan wat er over andere topsporters in de media is verschenen. Zonder op de inhoudelijke aspecten door te gaan, kan ik wel vertellen dat er bij Bert geen sprake is geweest van ozontherapie, noch van transfusies. Het dossier tegen Bert is zeer licht en dat is meteen ook de reden waarom hij al op korte termijn voor het VDT kan verschijnen.”

“Wij staan honderd procent achter Bert. Hij heeft net als al onze andere atleten ons nultolerantie handvest binnen Solid Endurance ondertekend en we zijn er samen van overtuigd dat er niks foutief gebeurd is. We willen dan ook vragen aan iedereen om de privacy van Bert te respecteren en hem niet te overvallen met berichtjes of telefoontjes. Om eerlijk te zijn, zijn Koen (De Weerdt, mede trainer en manager van Solid Endurance – red), Bert en ik vooral bezig met de trainingen en de voorbereidingen naar de Ironman van Lanzarote en veel minder met deze zaak. Bert is momenteel erg goed bezig, heeft goede progressie gemaakt en we hopen samen dan ook vooral de focus te kunnen houden op de Ironman van Lanzarote.”

Bert won die Ironman al twee keer en hoewel de Vlaamse media laat uitschijnen dat Bert jarenlang één van onze beste lange afstandsatleten was, behoort hij nog steeds tot een imposant kransje toppers die de laatste zeven jaar minstens 1 Ironman-podium per jaar hebben behaald!

Solid Endurance zal later nog een officieel persbericht verspreiden.

Foto: Bert Jammaer (links) op de natuurloop in Lier - Joris Sels/Alphawoolf