Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Teenage Mutant Triathlon Turtles bij Fornaxx-VaCorse
Nieuws

Teenage Mutant Triathlon Turtles bij Fornaxx-VaCorse

Fornaxx 4
Tijdens de persvoorstelling van het Fornaxx – VaCorse Triathlon Team uit Heverlee (Leuven)  werd recent ook het nieuwe jongerenteam “Fornaxx VaCorse Turtles”  voorgesteld. Gezien de groene clubtint werden de vijf vernoemd naar de Ninja Turtles, tekenfilmhelden uit de jaren negentig. Op korte termijn wil de jonge formatie die ontstaan is in Tienen vooral mooie ereplaatsen laten noteren in het Belgische triatloncircuit, op lange termijn moet er mee worden gespeeld in de internationale triatlonwereld.
“Veel talent gaat verloren als gevolg van een gebrek aan kwalitatieve begeleiding op dagelijkse basis én omdat de focus door vele teams wordt verlegd van begeleiding naar budgettering. Om de gemotiveerde jongeren te laten groeien kiezen we voor kwalitatieve, multidisciplinaire coaches en partners die niet op de voorgrond willen staan. We willen echter wel het ontwikkelingsproces van de atleten zowel op sportief als menselijk vlak centraal plaatsen. Hiermee beogen we om op lage termijn de sprong naar het hoogste niveau te maken”, stelt de ploegleiding. “Op korte termijn willen we in België ere- en podiumplaatsen pakken. Het nieuwe teamcircuit in België, de T3 Series, en de Belgische (jeugd)kampioenschappen zijn de uitgelezen kansen om zowel in de triatlonwereld als daarbuiten in de kijker te staan. Vanaf 2015 is er ook een wisselwerking met het Duitse team Tus Griesheim om de nodige internationale ervaring op te doen. Op langere termijn willen we internationaal meedraaien in ETU-wedstrijden en wie weet ooit Olympische World Triathlon Series”.
Fornaxx 2
In de zoektocht naar atleten waren ze vooral op zoek naar jonge leergierige atleten die aan het begin van een sportcarrière staan en die we op regelmatige basis konden meetrainen in Leuven.”Het is de nieuwsgierigheid in alles wat triatlon betekent en onmiskenbaar talent dat ons uiteindelijk deed besluiten om jonge atleten onder contract te leggen voor 2015. Het doel is om de atleet als partner te zien die mee investeert in een duurzaam project en dit simultaan met een eigen ontwikkeling verder helpt uitbouwen. Dit alles willen we doen zonder de atleten ‘prestatiedruk’ op te leggen en focussen we op een wetenschappelijke omkadering met daarnaast meer dan voldoende aandacht om het fun gehalte binnen het team te bewaren. Heel het turtle-project zou dit op termijn moeten weerspiegelen”.
Fornaxx 3
Elk lid van jongerenteam Fornaxx VaCorse Turtles (18-23 jaar) heeft een verwijzing naar een lid van de Ninja Turtles en bijgevolg naar een bekende kunstenaar. De Turtles bestaan uit Joachim Wera (Rafael) uit Herent, Nicolas Tilman (Donatello), Jan Petralia (Casey Jones), Dries Matthys (Michelangelo) uit Wezemaal en Kristof Hendrickx (Leonardo). De elite-kern bestaat uit boegbeeld Daan Pex uit Tielt-Winge, Tim Mercy, Dieter Uyttersprot, Lars Mullier, Karel Max, Alyssa Lurquin, Rudy Hoskens, Joël Clijsters, Luc Loddewijckx en Leuvenaar Geert d’Union die tevens de sterke man achter Fornaxx is.