Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Noah Servais verzilvert meteen EK-ticket in Quarteira
Nieuws

Noah Servais verzilvert meteen EK-ticket in Quarteira

noah weert 1
De Belgen startten met wisselend succes hun ETU Junior Cup seizoen in Quarteira. Lone Meertens kende een niet zo best zwemnummer in Portugal en moest door krampen tijdens het fietsen de wedstrijd vroegtijdig verlaten. Kirsten Nuyes kende wel een betere wedstrijd al was ze na het zwemmen ook op achtervolgen aangewezen. Met haar uitstekende fietskwaliteiten kon ze het gat met de kopgroep tot op 35″ houden en liep ze met een verdienstelijke afsluitende 5 km naar een 18de plaats.

Bij de heren junioren stonden maar liefst 5 Belgen aan de start waarvan enkelen met hoge ambities. In het zwemmen was het vooral uitkijken naar hoeveel plaatsen Joachim Wera kon goedmaken vanop de zijkant van de starlijn en hoeveel achterstand de andere Belgen zouden hebben op de topzwemmers zoals Jacolin (FRA), de broers Gonzalez (ESP) en de jonge Bahat (ISR).

Romain Loop was de eerste die de Atlantische Oceaan verliet, kort gevolgd door Noah Servais en Antonio Hernaert. Joachim Wera en Arno Nackaerts volgden iets verderop. Tijdens het fietsen werden er 2 grote groepen gevormd. Romain en Noah konden zich goed standhouden in de eerste groep. Antonio miste op enkele seconden na de aansluiting en zat samen met Arno en Joachim in groep 2. In het afsluitende looponderdeel wisselden de Belgen afwachtend maar tijdens de passage na 2,5 km kwam Noah Servais als 5de door, Romain volgde op de 20ste plaats en Antonio liep mee op kop van de 2de groep. Aan de finishlijn moest Noah nog 2 plaatsen toegeven maar behaalde hij met deze 7de plaats de vooropgestelde Top 8 plaats en dat levert hem een tickt voor het EK Junioren op. Romain finishte als 23ste, Antonio als 34ste en Joachim en Arno op een respectievelijk 48ste en 51ste plaats.
Voor de overwinning leek de Fransman Hueber-Moosbrugger op weg naar winst maar hij moest in de laatste 300 meter nog een penalty nemen waardoor hij terugviel van 1 naar 3. De Brit Ben Dijkstra kon zo naar de overwinning lopen, Lucas Jacolin (FRA) werd tweede.