Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Verrassende wendingen in Grand Raid Berismenil
Multisports

Verrassende wendingen in Grand Raid Berismenil

Start Grand Raid Nisramont

De Grand Raid in Berismenil is een a-typische duursportwedstrijd met niet voor de hand liggende onderdelen. De deelnemers moesten zondag in barkoude weersomstandigheden 4 km kayakken, 23 km mountainbiken, 7 km trailrunnen, opnieuw 14 km mountainbiken en tot slot 5 km run & biken. Vooraan kregen we steeds wisselende posities wat deze editie meer spanning bezorgde dan alle vorige Grand Raids samen. Jan De Henau en last minute invaller Stefan van Aelst, die Vincent Meyvis op gepaste wijze kwam vervangen, leken al snel uitgeteld door de pech, maar ze knokten terug en pakten een verdiende overwinning door in het slotonderdeel voorbij Rob Barel en Mark Hamersma te gaan.

In het kayakken waren het de Waalse atleten Romain Denis en Remy Lallemand van Tri4us die het snelst hun kayak weer op het droge kregen. Triatleten Hannes Bonami en Pieterjan Penne kwamen als vierde toe en leken hun rol van outsiders te gaan waarmaken, maar het Oilservice duo kreeg met pech af te rekenen. PJ’s mountainbike frame brak doormidden bij een val en toen Bonami alleen doorging, kreeg hij op het verste punt van het parcours een lekke band, terwijl alle reservemateriaal nog bij PJ zat.

Tijdens de technische secties kregen we vooraan specialisten Rob Barel, met zijn jongere landgenoot Mark Hamersma, en Yeray Luxem, die voor het eerst met Thibault Debusschere aantrad, maar de verschillen waren klein met onder andere Kris Henderieckx en Arne Heirbaut en Bart Van Looveren die met veldrijder Bart Aernouts een sterk team vormde. Ook in het trailrunnen en de tweede mountainbikeproef bleven de verschillen beperkt.

Grand Raid podium

In de Run & Bike namen De Henau/van Aelst het commando over. Barel/Hamersma volgden op een minuut en kregen het gat niet meer gedicht. Yeray Luxem probeerde nog een podiumplaats te forceren maar bij zijn ploegmaat Thibault was het vat leeg. En zo geraakte Kris Henderieckx na een paar vierde plaatsen eindelijk op het podium, voor het eerst met de jonge mountainbiker Arne Heirbaut (die getraind wordt door Kris). Luxem/Debusschere werden vierde en RTT’ers Gunther Bernar en Tim De Roover werden vijfde.

Bij de Mixteams wonnen Wouter Vander Mast en Christine Verdonck zoals verwacht. Ze haalden het vlot voor Stijn Fonck en Lindsey Haak. Ilke De Jongh en Filip Dekkers werden derde. En bij de dames hadden Angelique Engelen en Lydie Thomassen een enorme voorsprong.

Uitslagen Grand Raid