Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Marten Van Riel sluit aan bij wereldtop in Auckland
Nieuws

Marten Van Riel sluit aan bij wereldtop in Auckland

Marten Van Riel kophgroep Auckland

Marten Van Riel heeft in de tweede manche van de World Triathlon Series voor een absolute topprestatie gezorgd. Onze landgenoot werd 14de in Auckland nadat hij de hele tijd met de kopgroep mee was. Met deze prestatie brengt de poulain van Marc Herremans, die sinds dit seizoen door internationale topcoach Filliol wordt getraind, opnieuw de bevestiging dat hij kan aansluiten bij de wereldtop. Marten wordt meteen de grootste kandidaat bij de mannen voor een ticket voor de Spelen in Rio.

In Auckland stond voor dag en dauw Belgische tijd de eerste triatlon over de olympische afstand op het programma. Na 1500 meter zwemmen wisselde Marten Van Riel comfortabel op een 12de positie in de kopgroep. Op het uitdagende fietsparcours met acht beklimmingen lag het tempo vooraan bijzonder hoog, zeker onder impuls van favorieten Brownlee en Gomez. Die zetten Mario Mola en de rest van de achtervolgers op 40″.

MARTEN Van Riel kop Auckland

Van Riel moest tijdens de laatste twee beklimmingen telkens het onderste uit de kan halen, maar hij bleef meegaan met de wereldtoppers en begon als elfde aan het looponderdeel. Tijdens de 10 km lopen bleef hij een hele tijd met drie atleten in gevecht om de tiende plaats. Pas in de laatste 2,5 km moest hij het tempo even laten zakken. Het leverde hem een fantastische 14de plaats op. Marten is na Simon De Cuyper nog maar de tweede Belgische man die een top-15 op de WTS weet te realiseren.

Johnny Brownlee demonstreerde weer eens ouderwets en zette Javier Gomez en de sterke Fransman Pierre Le Corre tijdens de 10 km lopen op achterstand.

Gwen Jorgensen Auckland

Eerder in de nacht van zaterdag op zondag werd Sofie Hooghe knap 35ste bij de vrouwen. Meer zat er voor de LTTL-Oilservice-atlete niet in na een zwaar zwemnummer. Sofie kwam samen met Claire Michel in de derde groep terecht met een achterstand van 1’30 na 1500 meter zwemmen. Claire kwam ten val in de eerste fietsronde en stapte geblesseerd uit.

Sofie vocht hard terug op de fiets en deed haar deel van het werk in een steeds kleiner wordende achtervolgende groep. Ze wisselde van de fiets- naar de loopschoenen in 24ste positie en zette een degelijk loopnummer neer, met een 35ste plaats als hoogst haalbaar resultaat in Nieuw-Zeeland.

De winst ging opnieuw naar Gwen Jorgensen. Die kwam al snel, onder impuls van een bijzonder sterke maar met een achillespeesblessure helaas uitvallende Lisa Norden en de door pech geteisterde Rachel Klamer, vooraan aansluiten. In het lopen stond er alweer geen maat op de Amerikaanse die met het maximum van de punten aan de leiding blijft in de WTS. Haar landgenote Zaferes werd tweede voor thuisatlete Andrea Hewitt.

Claire Michel was ontgoocheld over haar eerste DNF. “Het is de eerste keer dat ik moet opgeven en hopelijk meteen de laatste. Ik kwam tijdens de eerste fietsronde ten val. Mijn ketting lag er af en kwam ook nog eens klem te zitten tussen de grote en de kleine plaat. Dus, met de achtervolgende groep buiten bereik, een knagende blessure aan mijn kuit (een overblijfsel van vorige week) en een fiets zonder werkende ketting, was het meteen einde verhaal voor mij. Een veldslag verloren, maar niet de oorlog. Nu is het tijd om terug naar België te keren”, aldus Claire in een eerste reactie.