Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
WTS Auckland: “Wind zal grote rol spelen”
Nieuws

WTS Auckland: “Wind zal grote rol spelen”

Sofie Hooghe Auckland

In de nacht van zaterdag op zondag Belgische tijd vindt de tweede manche van de World Triathlon Series plaats in het Nieuwzeelandse Auckland. De Belgische dames Sofie Hooghe en Claire Michel en Marten Van Riel, die als enige de Belgische eer bij de mannen verdedigt, leven met veel vertrouwen naar de wedstrijd toe. De resultaten van de afgelopen weken laten ook voor Auckland het beste verhopen. Wij spraken met bondscoach Jul Clonen op de vooravond van wat een pittige wedstrijd belooft te worden.

“Het is hier voorlopig allesbehalve zomer”, vertelt Jul. “Ook voor de wedstrijddag is er regen voorspeld en er staat behoorlijk veel wind. Die zal zeker zijn rol spelen in de wedstrijd. Het zwemmen gebeurt in een dok, maar door de wind kunnen we daar wel woelig water krijgen. We gaan het met onze atleten van onderdeel tot onderdeel bekijken en zien wie waar zit. Het fietsen biedt hier in Auckland immers mogelijkheden om het verschil te maken.”

“Het is een zwaar en bochtig fietsparcours. Het enige nadeel is dat we hier nauwelijks op het parcours kunnen trainen. Auckland is een bijzonder drukke stad, met heel veel verkeer. Vandaag (zaterdag plaatselijke tijd) vindt er een door politiewagens begeleide verkenningsrit plaats van welgeteld één ronde. Niet ideaal dus qua voorbereiding. Maar onze atleten zijn er klaar voor”, aldus Jul.

De vrouwen gaan om 0u50 onze tijd van start. Om 4u40 is het de beurt aan de mannen. Op triathlonlive.tv kan je de wedstrijden live bekijken.