Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Lommelse Triatleten vieren 30 jarig bestaan met nieuwe outfit
Nieuws

Lommelse Triatleten vieren 30 jarig bestaan met nieuwe outfit

Lommelse Triatleten

In 1985 behoorden de Lommelse Triatleten tot één van de pioniers in de Belgische triatlonsport. Over de jaren heen leverde de club een aantal toptalenten af zoals Fons Hamblok, Leon Vanhulsel, Kathleen Smet en Gerrit Schellens. Dertig jaar later blijven de kernwaarden van de sympathieke club uit Lommel bewaard, met een grote groep atleten en sympathisanten over verschillende generaties heen. En met Ruben Geys, Birgit Massagé en Sofie Rubbrecht van het LTriTeam en de het voltallige Deluplast-Alphawoolf team in de T3 Series beschikken ze nog over een aantal topatleten voor 2015. Om hun dertigste verjaardag in stijl te vieren, mochten de clubleden aantreden in de gloednieuwe outfits. Die werd bij hoofdsponsors Hoeks Verhuizingen en Kuismasters voorgesteld.

Deluplast Alphawoolf team 1

Gerrit Schellens (foto: Chris Hofkens) van het Deluplast Alphawoolf Team behoort op zijn 47ste nog altijd tot de Lommelse Triatleten.

Ondertussen gingen ook de inschrijvingen van de 28e Hoeks triatlon open. Op zondag 9 augustus worden er opnieuw 500 sportievelingen, gaande van jong tot oud en van recreant tot topsporter, verwacht op deze triatlonklassieker.

De Hoeks Triatlon wordt om 11u30 op gang geschoten met de Iron Kid (vrij zwemmen, 3 km fietsen, 400 m lopen) voor alle 5- tot 13-jarigen. Kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen die puur voor het plezier willen kennismaken met de triatlonsport, kunnen terecht op de Just 4 fun 3athlon (200 m zwemmen, 8 km fietsen, 1,3 km lopen) om 13u30. De hoofdwedstrijd is de Hoeks Kwarttriatlon (1,5 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen) om 14u. Om 17u is er ook nog de Hoeks Sprinttriatlon (750 m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen), vijf minuten later gevolgd door de Hoeks Triotriatlon over dezelfde afstanden.

Lommelse Triatleten fietsen

De inschrijvingen voor de Hoeks Kwarttriatlon zijn tot 1 mei exclusief voorbehouden voor gelicentieerde triatleten en inwoners van Lommel. Voor de Hoeks Sprint- en Triotriatlon is dezelfde regeling van kracht, maar dan tot 1 juni. Om hen een extra duwtje in de rug te geven, moeten niet-gelicentieerde Lommelse deelnemers geen daglicentie betalen als ze zich inschrijven voor 1 mei (Kwarttriatlon) of 1 juni (Sprint- en Triotriatlon).

Meer info en inschrijvingen op www.lommelsetriatlon.be