Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Charles Leduc 3de in Xterra Malta
Multisports

Charles Leduc 3de in Xterra Malta

Charles Leduc Malta
De eerste manche van het Xterra Europe circuit in Malta mocht dan voor de Belgische profs niet helemaal volgens verwachting te verlopen (lees hier het verslag van de wedstrijd van Jim, Kris en Tim), bij de age groupers was er wel Belgisch succes. Charles Leduc pakte er de derde plaats bij de M55.
Charles Leduc is een triatleet in hart en nieren, maar door rugklachten heeft hij de laatste jaren minder kunnen doen dan hem lief was. Dat neemt niet weg dat hij als voorzitter van het Endurance Team Zaventem (ETZA) zorgt voor vele anderen atleten die starten met triatlon of hun eerste Ironman willen doen. De club heeft inmiddels al wat naam gemaakt met de organisatie van de recreatieve triatlon in Zaventem (dit jaar staat de 525 triathlon Zaventem op 17 mei op het programma), de jaarlijkse run & bike in Nossegem en dit jaar ook als mede-organisator van de BAIK Xduathlon.
Toch blijft Charles tussendoor rustig trainen en neemt hij af en toe zelf ook deel aan een wedstrijd. Een weekje verlof op malta werd aangevuld met een mooie Xtrerra wedstrijd.  Zondag werd een dag van mooi en warm weer. Het zwemmen in zee was een kleine uitdaging door de hoge golven, maar na 27′ kwam Charly uit het water. Daar was het direct zwaar trappen lopen (80 treden) met wat lichte kramp in de benen tot gevolg . Het fietsen ging vlot en Charly haalde verschillende atleten in, zodat hij zelfs de nummer 2 in zijn categorie in zicht kreeg. Na een fietstijd van 1u35 volgde er paniek in de wisselzone, want zijn loopschoenen stonden niet op zijn plaats.
Met hulp van toeschouwers werden zijn schoenen alsnog gevonden. Een pittige trail van 11 km stond hem nog te wachten, maar bij de M55 was de nummer 2 inmiddels uit het zicht. Maar Charly liep snel (1u00) en finishte met een eindtijd van 3u03. Goed voor het podium, met een derde plaats binnen zijn M55 Age Group en een 68ste plaats algemeen.
Charles heeft de smaak ondertussen te pakken en gaat ook in de Xterra van Frankrijk in juli van start.