Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Vandecasteele van start tot finish in Geel
Duathlon

Vandecasteele van start tot finish in Geel

Angelo Vandecasteele Geel

Een eerste demarrage van Angelo Vandecasteele was meteen bepalend voor het wedstrijdverloop en de uitslag van de vernieuwde duatlon in Geel. Op het mooie natuurparcours van de Lissenvijver nam hij meteen een flinke voorsprong en enkel Sam Valgaeren, die als duo aantrad samen met fietser Thomas Derboven, kon zijn spoor volgen. Dit tweetal werd opgejaagd door een kwartet onder leiding van Stef Verachten en Gerry Verhaert, Tony Goossens en Vincent Bierinckx.

Angelo en Scott duo Geel

In de fietsproef van 21 kilometer verstonden de twee vluchters elkaar zeer goed en bouwden hun boni verder uit om halfweg met een twee minuten kloof te flirten. Op het lange windrijke rechte stuk reed Stef Verachten de ziel uit zijn lijf en kon de voorsprong verkleinen maar hij betaalde cash voor zijn inspanning.

Stef Verachten Geel

In de afsluitende loopproef van 2 kilometer op de Finse piste liet Sam Valgaeren zijn metgezel in de steek en won de wedstrijd bij de duo’s. Angelo Vandecasteele liet hem rustig begaan, want zijn zege in de Challenge duatlon was verzekerd. Net zoals in het BK voor militairen moest ook dit keer Vincent Bierinckx vrede nemen met het zilver voor Gerry Verhaert en Stef Verachten, die nog net Tony Goossens achter zich kon houden. Willem Dierckx eindigde zesde.

Liesbeth Leysen Geel

Liesbeth Leysen ging bij de dames met de hoogste eer lopen voor Karolien Vandewalle en Marthe Claes.

Uitslag Challenge Duatlon Geel