Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kenneth Vandendriessche Europees kampioen
Duathlon

Kenneth Vandendriessche Europees kampioen

Kenneth Vandendriessche EK Horst 2015

Kenneth Vandendriessche zorgde in Horst aan de Maas voor de 12de Belgische zege in de Powerman Holland, meteen goed voor zijn eerste Europese titel bij de elites op de lange afstand. Voor de atleet uit Ruddervoorde werd het een perfecte wedstrijd, waarin hij samen met Rob Woestenborghs voor de aanval koos. Woestenborghs pakte brons achter de verrassende Pool Daniel Formela.

In het eerste lopen ging Vandendriessche er snel vandoor met Anthony Leduey. De Franse ex-Europese kampioen moest na twee ronden afhaken, maar Rob Woestenborghs zag het gevaar en sloot aan bij Kenneth. De twee Belgen wisselden met kleine voorsprong op een compacte achtervolgende groep.

Na 40 km fietsen kwamen een paar achtervolgers aansluiten. “Voor mij het sein om wat rustiger aan te doen en mijn krachten te sparen”, vertelde Kenneth. “Tot dan hadden Rob en ik het tempo hoog gehouden. Ik rekende op een snelle tweede run en dat lukte perfect. Rob had me vooraf wat zitten plagen door mij de favorietenrol toe te schuiven, maar dat zorgde niet echt voor stress. Ik ben wel blij dat ik geen problemen heb gehad. Vooral mijn maagproblemen lijken nu echt verleden tijd. En dat doet deze zege echt deugd. Het werd tijd dat het er eens uit kwam”, aldus een glunderende Kenneth.

Woestenborghs vocht een verbeten strijd uit met Formela, maar de twee geraakten nooit dichter dan een halve minuut op Vandendriessche. In de slotronde moest een moegestreden Rob de Pool laten gaan. Hij was blij met het brons. “Dit was mijn laatste topsport-optreden op dit EK en dan mag ik tevreden zijn met hoe het gelopen is”, aldus Rob.

Ook de andere Belgen deden het uitstekend. Pieter Rijnders werd tiende, vlak voor Seppe Odeyn. Youngsters Thomas Buyle en Vincent Van de Walle werden 14de en 15de.

Bij de vrouwen won de nr. 3 van Zofingen, Laura Hrebec voor de Italiaanse Sara Dossena en Maja Stage Nielsen voor Denemarken.

Beste age grouper was onze landgenoot Hans Van Den Buverie, die 20ste overall werd. Tom Van Driessche pakte zilver bij de H40 en Jonas Vandevyvere (M25) en Roberto Felaco (M65) waren goed voor brons.