Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
SP&O – No Drugs T3 Team mikt vooral op eigen jeugd
Nieuws

SP&O – No Drugs T3 Team mikt vooral op eigen jeugd

SPO Mechelen T3 Team 2

SP&O Mechelen rekent voor de nieuwe T3 Series, die op 26 april in Doornik van start gaan, vooral op de eigen jeugd. Niettemin start het SP&O-No Drugs team met grote ambitie in de T3 competitie.  Het eerste speerpunt is Jonathan Wayaffe, die na zijn knappe seizoen van vorig jaar, met onder andere zijn deelname aan het WK in Edmonton, mag bevestigen bij de grote jongens.  Hij maakte alvast een goede en blessurevrije winter door en zijn ambities voor de toekomst zijn torenhoog.  De weg is nog lang maar samen met zijn coach, Thomas Steurbaut, mikken ze richting de Olympische Spelen 2020.

Jonathan zal de T3 competitie combineren met een uitgebreid internationaal programma om dit jaar zoveel mogelijk ervaring op te doen. Van Antonio Hernaert verwacht SP&O dat hij verder doorgroeit als jeugdatleet en samen met Yannick Vos, die overkwam van Atriac, de juniorenwedstrijden in eigen land maar ook internationaal, mag beheersen. Beiden mikken op een internationale carrière en 2015 zal voor hen een cruciaal jaar betekenen.  Een extra versterking voor de T3 competitie komt van de Nederlander Jeffrey Reijnders.  Met zijn internationale ervaring en capaciteiten heeft het team uit Mechelen een extra troef in huis gehaald. De ploeg zal verder kunnen rekenen op enkele jonge wolven die in de Flanderscup reeds verschillende podia haalden. Door het prima werk van de coaches zijn Jonas De wachter, Neal Van Vaerenbergh en Bob Schaepherders weer een pak sterker geworden.

SPO Mechelen T3 Team 1

Dat het team voornamelijk is samengesteld uit atleten van de eigen jeugdwerking, is geen verrassing.  Jeugdbegeleiding staat hoog in het vaandel in Mechelen, ook voor de toekomst. Daarom is er ook de oprichting van de Triatlonacademie in Mechelen. SP&O wenst door te groeien naar de beste jeugdopleiding voor de triatlonsport in de regio en ver daarbuiten.  Om dit te realiseren hebben ze in Mechelen de Nederlandse topcoach Eric van der Linden (ex Olympiër en coach van de Nederlandse Olympische delegatie geweest) aangetrokken voor de  ondersteuning en verdere groei van de eigen coaches en atleten.  Hiernaast is ook een samenwerking met de enkele coaches van de Britse triatlonfederatie een feit.  Samen met hen trekt de SP&O jeugd in mei al naar het Portugese Monto Gordo voor een doorgedreven stage.

Het team beschikt eveneens over enkele sterke lange afstandsatleten. Tim Jacobs heeft zijn strepen reeds verdiend in het Ironman en Challenge circuit en zal dit jaar een punt zetten achter zijn actieve triatloncarriëre in de Challenge Roth.  Kevin Van Oevelen maakte vorig jaar zijn debuut in IM Zurich met een knappe 13de plaats en heeft nu steile ambities richting Ironman Hawaii. De grootste troef bij de atleten van het langere werk blijft toch Stefanie Adam.  De Mechelse “Leading Lady” zocht met Luc Van Lierde een nieuwe coach op om een nieuwe wind door haar carrière te laten waaien.  Als profatlete staat ook Hawaii dit jaar stevig op haar verlanglijstje.