Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wanted: creatieve triatleten, coaches en ondernemers!
Nieuws

Wanted: creatieve triatleten, coaches en ondernemers!

sports marathon
Het Gentste GUSB vormt op 24 en 25 april 2015 het decor voor de ‘Sports ID marathon’. Tijdens die 24 uur durende marathon (van 18 uur tot 18 uur) proberen teams een creatieve oplossing uit te werken voor innovatie-uitdagingen uit de sport- en revalidatiesector. De Sports ID marathon is gericht op iedereen met een passie voor sport, innovatie en ondernemerschap. Het gaat dus onder meer om sportprofessionals, studenten, ondernemers, trainers, therapeuten, wetenschappers en designers. De deelnemers engageren zich voor één bepaalde uitdaging of ‘challenge’, en vormen zo teams die onder leiding van professionele ‘facilitators’ tot creatieve concepten trachten te komen, en dit op slechts 24 uren tijd.

Enkele van de challenges waar je je bij kunt aansluiten, zijn bijzonder interessant voor personen uit de triatlonwereld. Zo wil het Uplace-BMC triathlon team gaan nadenken over hoe de fan nauwer kan betrokken worden bij duursporten, gezien wedstrijden vaak te lang duren om op televisie te worden uitgezonden. Peak Level gaat dan weer op zoek naar ideeën om duursporters met een drukke agenda nog efficiënter te begeleiden, U.Gent wil zijn topsporters verenigen, SpartaNova vraagt zich af hoe de kinesitherapeutische praktijk van morgen er zal uitzien, Made about biking ziet het jeugdwielrennen graag wat kwalitatiever en veiliger worden en Bloso gaat in 24 uur zelfs op zoek naar een volledig nieuwe sport.

De resultaten van de challenges worden daarna aan de andere teams voorgesteld en beoordeeld door een jury van experts. Enkele weken na het evenement nodigen de organisatoren elk team uit voor een follow-up meeting. Daar worden de concrete stappen gedefinieerd in functie van de verdere ontwikkeling van de nieuw bedachte producten en diensten, want alvast goed om te weten: het winnende concept kan rekenen op een start-up premie van €5000!

Meer informatie kan gevonden worden op www.sportsinnovationevent.com  of de facebookpagina van het event. Inschrijven kan meteen via deze pagina: http://www.eventbrite.com/e/sports-id-marathon-tickets-15613255668?aff=efbevent . De kostprijs bedraagt €55, naast de unieke ervaring krijgt u daarvoor ook een avondmaal op vrijdag, ontbijt, lunch en receptie op zaterdag. Wie zich geen 24 uur kan vrijmaken, maar wel de afsluitende presentaties en receptie wil bijwonen, kan dat voor €25. Atleten die naast hun hersenen ook de beentjes willen laten werken: zaterdagochtend 25 april staat alvast een vetloopje ronde de watersportbaan (voor de vrijwilligers) in het programma gepland!