Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Turtles racen door Mallorca
Nieuws

Turtles racen door Mallorca

DCIM100GOPRO

Na het succes van de 3athlon.be FlowTrack Bike stage in Mallorca trok ook het Fornaxx Triatlon Team van Tienen in de paasvakantie naar het Best Swim Center in Colonia Sant Jordi. En passant lieten de Turtles weer van zich spreken in de triatlon van Porto Colom. Ze kwamen na twaalf dagen terug met dit leuke wedstrijdverslag.

“15 sprankelende zonnekloppers van het Fornaxx triatlon team, waaronder drie Turtles en kreeft Merckx, zijn 12 dagen lang hun sportieve en extra-sportieve limieten gaan opzoeken in Mallorca. Ze hebben zeker en vast een blijvende indruk achtergelaten onder de lokale bevolking.

Het Best Swimming Center staat sinds onze komst bekend als het Beast Swimming Center. Op de fiets gaf de kilometerteller op het einde van de dag steevast meer dan 3 cijfers voor de komma weer. Heuvels werden getemd, sprintjes werden getrokken in de fictieve Vuelta a Mallorca en de beensnelheid werd opgedreven bij training achter de motor. Lopen en de bijhorende techniek oefeningen, voor sommigen had dit laatste echter veel weg van een nieuwe Afrikaanse dans, vonden plaats op het strand.

Als afsluiter van de stage deden drie Turtles (Dries, Nico en Kristof), Dieter en Luc mee aan de 55.5 Triathlon Internacional de Portocolom (500m-50km-5km). Dries knalde zijn 500m zwemmen en kwam als 6de uit het water, op korte afstand gevolgd door Kristof en Nico. Het selectieve fietsparcours, met een klim van 6km in, joeg de hartslag meteen de hoogte in. Ondertussen zat Dieter op de fiets en was hij in zijn sterkste onderdeel aan een opmars naar voren begonnen. Dit bracht hem op het einde van het fietsonderdeel in de top 10. Door een loopblessure kon hij zijn plaats niet ten volle verdedigen en finishte hij als 18de. Kristof brak ondertussen het wereldrecord van traagste triatlonwissel omwille van krampen en slechts 1 lens (andere uitgevlogen in volle afdaling). Als eenogige piraat liep hij nog naar een 11e plaats. Dries en Nicolas hielden een onderlinge strijd die gewonnen werd door sprintbom Nicolas. Zo werden ze 24ste en 25ste op 370 deelnemers. Luc tenslotte werkte een egale wedstrijd af en finishte als 29ste in de 40+ categorie in de hitte van Mallorca.

Nu de stage erop zit, begint de finetuning richting de eerste wedstrijden. Zondag 26 april is de eerste manche van de T3-Series (topcompetitie) in Doornik. Op 1 mei volgt al de tweede manche in Izegem.

Adiós!”

Bekijk hier het volledige verslag en de foto’s.