Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Vandendriessche houdt ETZ van nieuwe triple
Duathlon

Vandendriessche houdt ETZ van nieuwe triple

DEBORAH GHYSELEN Ruddervoorde

In Geluwe stopte een valpartij hem nog af maar nauwelijks een week na zijn Europese titel Powerman veroverde Kenneth Vandendriessche zijn eerste duatlonzege in eigen land. Voor eigen volk stak hij in Ruddervoorde stokken in de wielen van de ETZ-machine. Die waren in Geluwe nog goed voor een volledig podium, maar moesten nu vanaf plaatsen 2, 3 en 4 Kenneth voor zich dulden.

Het wedstrijdverloop bracht geen verrassingen. Gert Van Poucke en Kenneth Vandendriessche liepen in de eerste run reeds alle tegenstand naar huis en na een ronde fietsen had Kenneth Gert al afgeschud, deze zou nog later bijgehaald worden door Vincent Van de Walle die twee minuten later dan Kenneth tweede werd.

Bij de dames was Joke Coysman reeds na het eerste lopen op achtervolgen aangewezen. Deborah Ghyselen zette een sterke fietsproef neer en won haar eerste duatlon met een kleine voorsprong voor Els Talloen. Joke moest nog alles uit de kast halen om Camille Steelandt nog voor te blijven.

Bij de Jeugd C maakte Juliette Vandenbussche (Assebroek) er een one-woman show van door overall afgetekend te winnen voor Thomas Verstraeten, Alec Segaert en Arthur Claus. Tweede meisje werd Lotte Vandekerckhove en derde werd Charlotte Pennynck.

Bij de Jeugd B won Marco Vanderpoorten voor Robbe De Dobbelaere en Dylan Pemen. Bij de meisjes won Frauke Vander Plaaetse voor Shanael Frere en Alexia Delheusy.

Bij de Jeugd A en Juinoren stond er geen maat op Jeugd A atleet Florian Adam die afgetekend de overall wedstrijd won voor Arnaud Mangal en Jarno Cuypers. De overwinning ging in de spurt bij de dames naar Jeugd A dame Emma Claisse die Juniore dame Eline Desaunois net voor bleef.

Alle uitslagen Ruddervoorde

Foto: Stijn Ghyselen