Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Rik Thijs dagzege, Bart Borghs eindzege
Multisports

Rik Thijs dagzege, Bart Borghs eindzege

rik thijs cmc

Met de cross duatlon van Ravels stond de laatste proef van de Cross Duatlon Classics op het programma. Hoewel het hier de finale betrof van het nieuwe (en succesvolle) circuit bleef de grote massa weg uit de Kempen en was Ravels qua deelnemersaantallen het grootste slachtoffer van een druk weekeinde met onder andere duatlons in Ruddervoorde en Weert. Spankracht was er echter voldoende want de strijd om de eindzege ging onverminderd voort.

Bart Borghs had de beste kansen op de eindwinst en kon zijn wedstrijd op de concurrentie afstemmen. Niettemin bood Bart heel wat weerwerk toen zijn mede-helleveeg Rik Thijs in de aanval ging. Met zijn twee pakten ze al een mooie voorsprong op Nick Baelus en Paul Embrechts in het eerste lopen. Op de mountainbike ontketende Rik Thijs zijn duivels en schudde Bart Borghs af. Thijs sloot het cross duatlon seizoen in schoonheid af met een verdiende zege. Hij won in 1u48’49 met meer dan een minuut voorsprong op Borghs. Embrechts klopte zijn maatje Baelus voor de strijd om het brons.

De tweede plaats levert Bart Borghs meteen de eerste eindzege op in de Cross Duatlon Classics.

Bij de dames won de Nederlandse topper Riikka Vreeswijk-Kelja. Zij had ruim twee minuten voorsprong op Lore Vande Perre. Sofie De Wulf werd derde.

uitslag Ravels

Foto: CMC/Luc Jespers