Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sugar Run brengt meer dan 500 euro op
Multisports

Sugar Run brengt meer dan 500 euro op

Sugar Run

Na een succesvolle eerste editie van de Sugar Run in Duffel vorig jaar koos Blue Berry Jam dit jaar voor twee lokaties. Op 5 juli zijn ze opnieuw gastheer in Duffel, maar afgelopen weekend streek de uurloop voor het goede doel (de strijd tegen suikerziekte) voor het eerst neer op De Schorre in Boom.

Meer dan 140 deelnemers ging de uitdaging aan om een uur lang zo veel mogelijk rondjes van 2,2 km af te leggen op het van Tomorrowland bekende domein, inclusief passage over de One World Brug van Arne Quinze. Onder hen flink wat triatleten die de strijd aangingen met Belgisch kampioen kwarttriatlon Pieter Heemeryck. Uiteindelijk finishten 9 atleten voor Pieter. 3athlon.be besloot om per atleet die onze nationale triatlontrots wist te kloppen een bedrag van 25 € te schenken aan de Diabetes Liga, goed voor 225 €.

Pieter Heemeryck Sugar Run

De snelste deelnemer was Wim Herman, die na 7 ronden en een stevige sprint nog 15 seconden over had en er als enige een achtste ronde liet noteren. Hij liep in totaal 17,6 km in 1u07’44. Triatleten Yves Hendrickx en Serge Destaelen werden derde en vierde.

Per gelopen ronde ging er ook nog eens 50 cent naar de Diabetes Liga. In totaal werden er 638 rondjes gelopen, goed voor 318 € of een totaalbedrag van 554 € voor de strijd tegen diabetes. Onder de deelnemers waren overigens een groot aantal diabeten die met verve bewezen dat suiker, prikken en leven met diabetes perfect hand in hand kan gaan met sporten.

Alle info over de Sugar Runs vind je op de site van Blue Berry Jam.

Uitslag Sugar Run Uurloop De Schorre Boom