Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ruben Verkempinck wint voorprogramma van T3
Nieuws

Ruben Verkempinck wint voorprogramma van T3

Ruben Verkempinck Doornik

In de aanloop naar de eerste T3 Series wedstrijd in Doornik was er ook nog de individuele sprinttriatlon van Les Chaufours. Ook daarin deed EFC-ITC het uitstekend. Ruben Verkempinck, naast triatleet ook drijvende kracht achter triatlonwedstrijden.be, pakte de overwinning na een snelle loopproef.

Na de 500 meter zwemmen kwam Lars Baeyens als eerste uit het water, vlak voor zijn Trille-ploegmaat Jesse Lormans. Verkempinck volgde op 34″ van de koplopers maar reed het gat al vrij snel dicht. Tijdens de 20 km fietsen kwam de voorsprong van de drie leiders nooit in gevaar zodat het duidelijk werd dat de winnaar vooraan gezocht moest worden. In de 5,5 km lopen was Ruben Verkempinck de snelste. Hij haalde het in 1u07’32 met 17 seconden voorsprong op Jesse Lormans. Lars Baeyens werd derde.

Bij de dames won Alyssa Lurquin voor Adelie Jadot en Laurence Bartz.

Uitslag Promo Sprinttriatlon Les Chaufours

Charlo Van Caethoven Edouard Verstraete Doornik

Op zaterdag kwam ook de jeugd in actie in Doornik. En ondanks de koude weersomstandigheden zagen we een aantal spannende races.

Bij de Jeugd C haalde Antoine Vandebroek van het Triathlon Team Braine het in een millimeterspurt van Jan Bomans. Juliette Vandenbussche van het McCann 3 Team Brugge werd derde overall en won met overschot bij de meisjes.

Broer Camiel Vandenbussche klopte bij de Jeugd B Elias Biesemans. Cato Cassiers pakte de winst bij de meisjes.

Kiara Lenaetz Kristel Imbo Doornik

De wedstrijd bij de Jeugd A en de Juniores kreeg een erg open karakter omdat de meeste favorieten de krachten spaarden voor de T3 Series daags nadien. Niettemin stonden er alsnog 75 atleten aan de start. Arnaud Mengal werd de verrassende winnaar. De junior klopte Jeugd A atleet Edouard Verstraete. Bij de dames was Jeugd A-atlete Kiara Lenaertz de overall winnares. Kristel Imbo werd derde en eerste juniore.

Uitslag Triatlon Doornik Jeugd C

Uitslag Triatlon Doornik Jeugd B

Uitslag Triatlon Doornik Jeugd A & Juniores

Johan Tack zorgde alweer voor een pak foto’s van de jeugdatleten:

Alle foto’s van Johan Tack van de jeugdwedstrijden