Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Valpartijen Doornik zonder gevolgen voor Izegem
Nieuws

Valpartijen Doornik zonder gevolgen voor Izegem

Tim Brydenbach Doornik

In de eerste T3 Series manche in Doornik zagen we flink wat valpartijen op het natte fietsparcours. Bij de belangrijkste slachtoffers hoorden Amber Rombaut, Tim Brydenbach en Erwin Vanderplancke. Het goede nieuws is dat ze alledrie weer opgelapt zijn en vrijdag aan de start kunnen verschijnen in Izegem.

TRIGT zal de hulp van Vanderplancke kunnen gebruiken om het vuur aan de schenen van topfavorieten SMO-Specialized te leggen. De ploeg uit Doornik moet vrijdag namelijk Pierre Balty missen. Die is ondertussen al naar Antalya vertrokken met Jonathan Wayaffe voor de ETU European Cup zondag. Dat betekent dat SP&O Mechelen, die zondag nog op het podium stonden, één van hun sterkhouders moet missen. De plaats van JoJo wordt ingenomen door Jonas De Wachter. Ook Peter Denteneer, vorige zondag nog tweede, start in Antalya, maar hij probeert het BK ploegen met EFC-ITC te combineren en vertrekt pas later naar Turkije.

Trille zal in Izegem dan toch kunnen rekenen op kopman Tim Brydenbach. Het zag er in Doornik nochtans niet goed uit. Na zijn valpartij vertoonde zijn dijbeen een flinke bloeduitstorting, schaafwonden en zwelling. “Ik trok zondagavond nog naar de Spoed maar na foto’s en een scan bleek het allemaal mee te vallen.  Gelukkig valt de schade voor mezelf mee en geraak ik met voldoende rust en wat geluk terug fit tegen het BK ploegen. Na een eerste confrontatie met de tegenstand weet ik alvast wat mijn werkpunten zijn op dit explosieve werk. Hoewel, veel verder dan wetsuit aan, 750m zwemmen, en wetsuit uit ben ik niet geraakt. In bocht 2 was na een schuiver mijn koers spijtig genoeg al over. Heel even dacht ik nog terug te vertrekken, maar zowel mijn fiets, heup als elleboog wilden niet meer mee. Spijtig, maar part of the game”, aldus de drievoudige kampioen lange afstand.

Amber Rombaut blikte ook al vooruit naar Izegem na haar val. “De eerste wedstrijd van de T3 series is net iets anders uitgedraaid dan gehoopt. Heel tevreden met het zwemmen, maar dan echt hard gevallen tijdens het fietsen… Maar met het motto ‘never give up’ stapte ik terug op de fiets en haalde de finish. Nu kijk ik uit naar het BK ploegentriatlon in Izegem vrijdag. De pijn die rekenen we er bij”, vertelt een optimistische Amber.