Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Alphawoolf Kona Tribal: goedkope lichtgewicht
Gear

Alphawoolf Kona Tribal: goedkope lichtgewicht

AW Kona Tribal 7

Alphawoolf raakte in België vooral bekend als schoensponsor van Marino Vanhoenacker en binnen het triatlonwereldje werd de Tri Marino schoen al op positieve kritieken onthaald wegens zijn specifieke triatlon-aspecten. Sinds 2015 richt Alphawoolf zich via 3athlon.be partner Sportdeals volledig op de Belgische markt. En wij kregen de eer om de Alphawoolf Alpha 2.0 Kona Tribal te testen, een lichtgewicht wedstrijdschoen met een wel heel competitieve prijs.

AW Kona Tribal 1

Joris Sels van Sportdeals scoort al meteen goede punten wanneer hij ons de Kona Tribal schoenen bezorgt. Ze komen namelijk in een oranje doos die de 3athlon.be kleuren wel heel dicht benadert. Ook op de schoen zelf overheerst het oranje, samen met blauw en zwart. Qua design ziet de Alpha Kona Tribal er alleszins cool uit. Het doet meteen denken aan de lava-velden van the Big Island. Als je de schoen echter van dichterbij bekijkt, dan valt op dat sommige materialen een wel heel erg plastic look hebben en er wat goedkoop uitzien.

AW Kona Tribal 3

Als je de schoen vastneemt en zeker wanneer je hem aantrekt, merk je meteen hoe licht de Kona Tribal is. In de maat 41 zet de Kona Tribal slechts 205 gram op de weegschaal. Aantrekken gaat vlot, waarbij duidelijk aan de triatleten gedacht is.

AW Kona Tribal 8

Het touwtje achteraan de hiel mag dan wel op mensen met dunne vingers voorzien zijn, maar de tong zit bevestigd aan twee handige rekkers waardoor je de Kona Tribal met verbazingwekkend gemak ver kunt openplooien en je voet er meteen in neerplanten. Er zijn geen extra naden aan de binnenzijde, dus is er geen gevaar voor de triatleet die graag blootsvoets in zijn wedstrijdschoenen loopt.

AW Kona Tribal 9

Wij hebben de schoen met de standaardveters getest, maar we zijn er van overtuigd dat de combinatie met een snelsluit-vetersysteem nog meer vruchten zal afwerpen in de wisselzone.

AW Kona Tribal 11

De eerste indruk als je de veters dichtknoopt is dat de schoen nogal ruim zit. Hij heeft een brede pasvorm, in tegenstelling tot onze trainingsschoen (de gewone Alpha 2.0) en het dempingsvermogen is ook wat minder, maar dat is niet abnormaal voor een wedstrijdschoen. Net zoals de gewone Alpha 2.0 is de schoen vooral ontworpen voor een optimale ondersteuning aan de middenvoet. De zool van de voorvoet bevat drie heel flexibele segmenten, wat deze schoen uitermate geschikt maakt voor middenvoet of voorvoet-lopers. Bij ons zorgen ze alvast voor een betere afzetting onder de middenvoet.

Dankzij het Air Performance Mesh heeft de Kona Tribal veel ademruimte. Wij konden de schoen testen in zowel droge als natte omstandigheden en in beide gevallen deed hij het uitstekend. Pas als je door diepe plassen rent, raakt de schoen echt doorweekt, maar lastig wordt dat nooit, onder andere door het XI Synthetics systeem. De zool geeft in alle omstandigheden voldoende grip dankzij de Gripfaster STX technologie van Alphawoolf.

AW Kona Tribal 12

Dé grote sterkte van de Alphawoolf Alpha 2.0 Kona Tribal is de lage prijs. Met een winkeladviesprijs van slechts 89,90 € is hij net 10 € duurder dan de andere Alphawoolf trainingsschoenen, maar wel een heel stuk goedkoper dan de meeste andere wedstrijdschoenen van de topmerken, zeker de schoenen die op maat van de triatleet gemaakt zijn. Voor die prijs maakt het ook niet uit dat bepaalde delen van de schoen er wat te plastic uitzien en de veters niet echt top zijn.

AW Kona Tribal 4

Je krijgt een zeer degelijke lichtgewicht triatlonschoen met een iconisch design, enorme flexibiliteit en gemak in aantrekken en gebruik, en je voelt je voor even toch ook een klein beetje Marino Vanhoenacker.

Onder andere bij 3athlon.be partner Running Center Brugge en Hulste kan je de Alphawoolf Alpha 2.0 Kona Tribal uitproberen.

running-center