Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Toon Veldeman ultra-sterk in Kopenhagen
Duathlon

Toon Veldeman ultra-sterk in Kopenhagen

Soren Bystrup PM Denmark

Naast de Powerman Luxemburg, waar het open BK LD Duatlon ook plaatsvond, konden de liefhebbers van het lange werk terecht in Kopenhagen voor de Powerman Denmark. Susanne Svendsen, die zelf derde werd bij de vrouwen, en haar team schotelden een duatlon over de ultra-afstand voor, in navolging van Zofingen. In Kopenhagen was het nog net iets korter en vlakker dan het WK in Zwitserland. Onze landgenoot Toon Veldeman deed het uitstekend over de 10 km lopen, 120 km fietsen en 20 km lopen.

Toon Veldeman

Veldeman begon als vierde aan het fietsonderdeel na een regelmatige eerste run, op ongeveer een minuut van Anthony Le Duey, Soren Koefoed en Soren Bystrup. De Fransman Le Duey verdween met pech uit de wedstrijd in de slotfase van het fietsonderdeel. Vooraan kregen we zo een volledig Deense strijd die gewonnen werd door Bystrup, nog ex-winnaar van de ondertussen ter ziele gegane Powerman Vlaanderen in Geel. Bystrup haalde het in 5u00’48 voor Koefoed en Esben Hovgaard. Toon Veldeman zag op de fiets nog age grouper David Balsgaard voorbij stormen, maar de Belg hield zijn vijfde plaats vast in de 20 km lopen en pakte zo als triatleet (en liefhebber van vooral het Ironma-circuit) een verrassende eerste topprestatie in een internationale Powerman.

Bij de dames won Annette Corrydon.

Uitslagen Powerman Denmark