Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Solo van Marten Van Riel eindigt met valpartij
Nieuws

Solo van Marten Van Riel eindigt met valpartij

Val Marten Van Riel Yokohama

Het was een uniek beeld: een Belg solo in de aanval op de fiets tijdens een World Triathlon Series race. In Yokohama bewees Marten Van Riel niet alleen zijn uitzonderlijke talent, maar ook zijn lef, koersdoorzicht en doorzettingsvermogen. De jonge atleet van Topsport-Defensie leek op weg naar een historische prestatie maar helaas gooide een valpartij in de slotkilometer roet in het eten. Marten stond opnieuw op, raapte al zijn moed bij elkaar en liep met een 32’45 nog naar een 37ste plaats. Hij veroverde op die manier de harten van de internationale triatlonwereld, zo bewezen tweets van onder andere Kris Gemmell en Rasmus Henning…

Marten Van Riel Yokohama

In Chengdu stapte hij vorige week in de wereldbekermanche nog als eerste uit het water. In de wetsuit-swim in Japan ging het nu nog een stukje sneller. De Zuidafrikaan Henri Schoeman kwam na 17’48 op het tapijt naar de wisselzone. Marten had een moeilijke eerste ronde maar maakte nog een twintigtal plaatsen goed en kwam als 20ste op 32 seconden boven water. In de beginfase van de 40 km fietsen ging Van Riel vlot mee met de eerste achtervolgende groep die na een goeie 15 km kwamen aansluiten bij de 7 leiders, met onder andere Alistair Brownlee en Javier Gomez.

Marten Van Riel solo Yokohama

Vlak na de aansluiting koos Marten voor de aanval. Hij kreeg niemand mee, zette dan maar alleen door en sprokkelde een voorsprong van 30 seconden bij elkaar. 24 km lang stonden de camera’s gericht op de “young Belgian guy”. In de voorlaatste bocht, net nadat hij zijn schoenen had losgemaakt, maakte Marten een slipper en schoof hij hard onderuit op zijn elleboog. Met een van pijn vertrokken grimas op zijn gezicht stapte de 185’er opnieuw op de fiets, kwam nog met een handvol seconden voorsprong in de wissel en in tegenstelling tot wat iedereen verwachtte, trok hij gewoon de loopschoenen aan en ging hij er hard vandoor. Een wondermooie prestatie voor de man uit de Noorderkempen, en gelukkig bleven de lichamelijke gevolgen van zijn valpartij beperkt.

“25 km solo om dan in de laatste bocht onder uit te gaan,” liet een ontgoochelde Marten weten. “Van een dikke 30 seconden voorsprong naar 15 seconden achterstand. Heel spijtig want de loopbenen waren nog best goed! Uiteindelijk 37e geeindigd, maar het had veel hoger gekunnen! Niet tevreden, maar hier ga ik sterker uit komen… Enkel schaafwonden en een pijnlijk lichaam, maar voor de rest ben ik ok!” aldus nog Van Riel.

Gomez Yokohama

Voorin ging de strijd ongenadig hard voort met Mola, Brownlee en Gomez in de hoodfrol. Tot 2 km van de finish waren ze nog met drie bij elkaar. Mario Mola was de eerste die kraakte. Gomez en Brownlee liepen even schouder bij schouder en deelden een aantal prikjes uit zonder elkaar te lossen. En dus snelden ze schouder aan schouder naar het blauwe tapijt. In de eindspurt bleef Javier Gomez een zucht voor op Alistair Brownlee in één van de spannendste loopfinishes tussen de twee sinds jaren.

Bij de vrouwen was er een pak minder spanning, maar vooral veel respect voor het meesterschap van Gwen Jorgensen, die haar negende WTS-zege op rij boekte met meer dan een minuut voorsprong op Aussies Ashley Gentle en Emma Moffatt. Katrien Verstuyft werd 36ste na een vrij goed loopnummer. Onze landgenote verloor opnieuw veel tijd in het zwemmen, ging in de achtervolging met Lisa Norden, maar een valpartij van de vice-Olympische kampioene hield ook Verstuyft op. Norden zou niet meer aan het lopen beginnen.

Uitslag WTS Yokohama vrouwen

Uitslag WTS Yokohama mannen