Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ironman brengt Challenge zware klap toe
Nieuws

Ironman brengt Challenge zware klap toe

Sanne Swolfs Bahrein

Het Challenge circuit is de grootste concurrent van het Ironman-label en dat is de WTC, de organisatie achter Ironman, blijkbaar een doorn in het oog. De WTC slaagde er al een paar keer in om succesvolle Challenge triatlons over te nemen, zoals onder andere Barcelona vorig jaar. Deze week bracht Ironman de Challenge Family een stevige klap toe, of eigenlijk twee zware klappen in één keer. De paradepaardjes van Challenge, de halve triatlons van Bahrein en Dubai, gaan voortaan onder het M-dot logo verder. Beide wedstrijden worden een 70.3 Ironman. Saillant detail: de Challenge Bahrein, die eigenlijk de finale wedstrijd zou worden van de Middle East Triple Crown Series (waarbij de winnaar 1 miljoen dollar zou opstrijken), wordt al in december 2015 een 70.3 Ironman.

Eerder dit jaar annuleerde Challenge al de wedstrijd in Oman, officieel wegens onrust in een naburig land. Met de overstap van Bahrein van Challenge naar Ironman leek er eerst een einde te komen aan de veelbesproken Triple Crown Series. Maar Challenge liet dinsdagochtend weten dat Terenzo Bozzone en Daniela Ryf, de winnaars van de Challenge Dubai begin dit jaar, nog steeds aanspraak maken op de monster prijzenpot in de Challenge Bahrein. Die zou een nachtwedstrijd worden op 20 november 2015.

De Challenge Family hulde zich eerst in stilzwijgen over de coup van WTC in het Midden-Oosten. Ze kondigde maandagmiddag wel met veel bombarie de nieuwe Challenge triathlon van Gallway aan in Ierland in juli 2016. 

Maar net kwam er plots een onverwacht bericht dat de Challenge van Bahrein toch dit jaar nog zou plaatsvinden op 20 november, als finale van de Triple Crown:

Op Twitter is het onderwerp trending aan het worden en er zijn flink wat atleten die zich afvragen hoe het nu verder moet met Challenge en met de Triple Crown: