Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kris Coddens 3de ondanks oorontsteking
Multisports

Kris Coddens 3de ondanks oorontsteking

Kris Coddens Tnatura Revine Swim

In Revine Lago stond zondag de Italiaanse manche van het ETU TNatura European Cup circuit gepland. In deze cross triatlon races behoren onze landgenoten Kris Coddens en Jim Thijs tot de absolute favorieten, maar beiden konden in Italië hun eer niet helemaal verdedigen. Coddens was herstellende van een hardnekkige oorontsteking en Jim Thijs reed lek. De winst ging naar de Fransman Arthur Serrieres. Kris Coddens doet het relaas van zijn wedstrijd:

“Mijn laatste herinnering aan een wedstrijd zonder wetsuit was vooral veel te koud, maar met de 26 graden die we hier hadden zou dat geen probleem zijn. Na 1500m zwemmen kon ik kort na Jim Thijs uit het water komen wat beter was dan verwacht. (Maar dat lag misschien ook aan Jim)

Op de fiets volgde ik even zijn spoor, maar ik had niet de benen waar ik op hoopte. Toch kon ik in het begin van de zware beklimming van hem wegrijden maar hij had al laten weten dat hij wat sukkelde met de rug en zou later ook lek rijden. Het mountainbike parcours van 2 ronden was echt stevig met 3 lange steile klims en technische afdalingen. Op het zware klimmen had ik niet echt gerekend en mijn 1×11 speed was met z’n plateau van 36 tanden toch een beetje zwaar. Ik kon dus niet veel anders dan heel diep gaan in het klimmen. De afdalingen waren prachtig en lagen er minder glad bij dan tijdens het onweer op de verkenning. De oostenrijker Szymoniuk bleef een eind mijn spoor volgen maar moest in de 2de ronde lossen. Ik kon een beetje voorsprong nemen maar leek niet veel dichter te komen op de voorgangers.

Toen ik wisselde hoorde ik dat ik in 4de positie lag op 2min40 achter de koplopers. Dat was veel, maar op de 2 vlakke ronden rond het meer kon ik goed tempo maken. Op het einde van de eerste loopronde nam ik de 3de positie over en lag nog een dikke minuut achter op kamergenoot Arthur Serrieres. Die heeft ook nog stevig doorgeduwd om de race te winnen en ook Mattia De Paoli kon ik net niet meer grijpen.

Kris Coddens Tnatura Revine Finish

Ik haalde dus nog het podium maar moest daarvoor eerst nog klacht indienen. Een official vond dat m’n fiets met beide remmen aan het rek moest hangen en nadat ik terugkeerde om dat te corrigeren en hij zei dat het OK was kwam hij achteraf toch met een diskwalificatie zwaaien. Gelukkig werd mijn klacht goedgekeurd.

3de is niet waar ik op hoopte maar een hardnekkige ooronsteking hield me van was cruciale trainingen de laatste weken dus is dat misschien wel ok. Het gaat voor mij toch ook niet vanzelf om die mannen te kloppen en er is dus nog werk aan de winkel voor de komende weekends op Xterra Griekenland en Xterra Zwitserland.”

Meer info vind je op de site van Kris.