Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Zilveren weekend voor Tim Vijverman in La Hulpe
Multisports

Zilveren weekend voor Tim Vijverman in La Hulpe

Fabrice Van Espen foto Dominique Heymans

Een dag nadat Tim Vijverman in de Cross Duatlon van Bas-Oha het zilver veroverde, deed hij op zondag in La Hulpe opnieuw een gooi naar de overwinning. Met maar liefst 254 atleten aan de start bewezen ze in La Hulpe dat je niet per sé in de winterperiode een Cross Duatlon moet organiseren om succesvol te zijn. Bovendien kregen ze een bijzonder spannende strijd voorgeschoteld tussen Fabrice Van Espen en Tim Vijverman. Die stormden samen in de laatste run richting finish, maar Van Espen haalde het met slechts tien seconden van Vijverman. Die pakt zo zijn derde opeenvolgende zilver op cross duatlons (Ath, Wanze en La Hulpe) .

Helleveeg en marathon mountainbiker Nicolas Vermeulen bewees nogmaals dat aan hem een duatlontalent verloren gegaan is. Hij werd knap derde op net geen minuut van Van Espen. Ook Alain De Munter, één van de dare devils die 13 jaar geleden nog van start ging in de allereerste Hel van Kasterlee, deed het uitstekend. Hij werd voor eigen volk 7de.

Bij de dames was er minder strijd. Guna Rudzite haalde het met ruime voorsprong voor Sabine Vanderzwazmen en Céline Bailleux.

Uitslag Cross Duatlon La Hulpe

Foto: Dominique Heymans